Kaymakam Soytürk’ten Gazetemize Ziyaret: “Anahtar Kelimemiz ‘Daha İyi’ Olmalı!”

0
162

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, geçtiğimiz hafta sonu gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı, Muhabir ve Köşe Yazarı Doğan Süslü, Köşe Yazarı Yasemin Tümkaya ve Sayfa Editörü Helga Terbiyeli tarafından ağırlanan Kaymakam Soytürk, gazete ailemizle tanışarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, ülkemizin gelenek ve göreneklerine, eski insan ilişkilerine değinen Kaymakam Soytürk, eskiden evlerin kapılarının açık olduğunu komşuların birbirlerine çat kapı girerken, günümüzde ise bu samimiyetin ve güvenin kalmadığını hatırlattı.

Ailelerin, kendilerini çocukların sınavlarına göre ayarladığını ifade eden Kaymakam Soytürk eski dostlukların da maalesef kalmadığına değindi ve insanlarla daha sıcak ilişki kurabilmek adına bu tür ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Okul ziyaretlerine başladığını da kaydeden Kaymakam Soytürk, kentte görev yapan öğretmenlerin mülki amirle birebir tanışmasının önemli olduğunu ve okul ziyaretlerinde eksikleri ve ihtiyaçları yerinde görme imkânı bulduğunu da kaydetti.

Başarı Mutlaka Tebrik Edilmeli

Sohbet esnasında, yeni eğitim-öğretim yılının başında 350 öğretmene başarı belgesi verdiklerini de hatırlatan Kaymakam Soytürk; “Çalışan birisine ‘iyi yapıyorsunuz, sizi tebrik ediyorum’ demek güzel bir şey. 347 öğretmene başarı belgesi verdik. Bunu neye göre tespit ettik. Son derece nesnel bir şekilde tespit ettik. TEOG sınavında öğrencisine tam puan aldırmış öğretmenleri seçtik.

Değerlendirmemiz gereken kişinin işini ne kadar iyi yaptığıdır, bunu da nesnel olarak değerlendirebiliriz. Siyasi düşüncesine, mezhebine, sendikasına bakmıyoruz. Hatay’ın bütün ilçelerine bakın, eğitim öğretim yılının başında nesnel bir şekilde öğretmenlerine takdirname verilmiş başka bir ilçe yok. En çok aldığım övgü, ‘Kaymakam bey takdirnameleri okul marifetiyle göndermedi, tek-tek elimizi sıkarak takdim etti. Çok memnun olduk’ şeklinde oldu. Bazen sizin algılayamadığınız bir yerden insanlara farklı bir şekilde dokunuyorsunuz, farklı bir olumlu hava yaratıyorsunuz. Motivasyon açısından bu çok önemli!

Öğretmen aydındır. Gözü görmese de aklı görür. Ben şu mesajı veriyorum; nesnel davranıyorum. Eğitimin başarısını önemsiyorum, seni de önemsiyorum, başarını gördüm tebrik ettim. Aslında motive edip daha çok çalışmasını arzu ediyorum. Aradığım nokta bir motivasyon, tatlı bir rekabet. Herkes alabiliyormuş ‘çalışırsam bende alabilirim’i yakalayabilirsem, başarıyı biraz daha arttırabilirsem ne mutlu bana. Herkes işini daha iyi yapabilme uğraşında olmalı! Anahtar kelime: Daha İyi!” şeklinde konuştu.

Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısının azımsanmayacak derecede büyük olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk, “Bu manada İlçemize güzel ve faydalı hizmetler yapabilmek adına birlik, beraberlik ve dayanışma çerçevesinde hep birlikte gayret gösterilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Basın Mensuplarına Teşekkür

İskenderun’un barış ve hoşgörü timsali bir ilçe olmasının yanı sıra, sanayi, ticaret, ekonomi potansiyeli, tarihi ve kültürel yapısı ile kadirşinas halkı bakımından da güzide bir ilçe olduğunu dile getiren Kaymakam Soytürk, bu güzide ilçenin nabzını tutan ve vatandaşlarımız ile devlet mercileri arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarının, mesleki ilke ve esaslar çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarından dolayı da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Haber yazmanın kolay olmadığını kaydeden Kaymakam Soytürk rutine gitmeden, eleştiri yaparken haksızlık boyutuna taşımadan haber yapmanın önemine vurgu yaptı. Kaymakam Soytürk, tüm basın mensuplarının habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında da başarılar diledi.

Kaymakam Soytürk, karşılıklı hoş sohbet ortamında devam eden ziyarette gazetemizin matbaa bölümünde de incelemelerde bulundu. Gazetemiz Sahibi Terbiyeli’nin eski para koleksiyonu, matbaadaki eski kurşun harfler, baskı makineleri ve 23 Temmuz 1947’de basılan İskenderun Gazetesi ilk sayısını inceleyen Kaymakam Soytürk, İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olan gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Rızkullah Terbiyeli de, Kaymakam Soytürk’e çalışmalarında başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here