Kaymakam Sarı; “Amacımız Arsuz’u Bilinmeyen Yönleriyle Tanıtmak”

0
185

Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, 12-14 Mayıs tarihleri arasında Arsuz’da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ‘Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali’ tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında festivali gelenekselleştirmeyi istediklerini kaydederek; “Arsuz’u sezon boyunca canlı tutmak amacını taşıyoruz” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali (ARSUZ-FEST) Tanıtım Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Besime Mare’de düzenlenen tanıtım toplantısına, ayrıca festival tertip komitesi, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

“Etkinlikler Çok Zengin”

Festivalin programı ve amacıyla ilgili bilgiler verilen toplantıda ilk olarak söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “İlçemizin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Kaymakamlığımızla birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz festivalimiz kısmet olursa 13 Mayıs’ta yapılacak. Buradaki etkinlikler çok zengin. Ulusal ve uluslararası düzeyde isim yapmış sporcular etkinliklerimize katılacaklar. Biliyorsunuz, ilçemizin doğal güzelliğini, denizini, toprağını, tabiatını tanıtmak amacıyla ciddi bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Sayın Kaymakamımız göreve başladığı günden itibaren bu konuda yoğun bir çaba gösteriyor ve ciddi stratejiler belirliyor. Yapılan görüşmeler sonucu en son bu festivalin uygun olacağı kanısına varıldı ve böyle bir etkinlik tertip edildi. Bu organizasyonu tanıtmak ve halka duyurmak amacıyla bir araya geldik. Bu organizasyona sizlerin de ciddi katkılar sunacağınıza inanıyoruz. Arsuz’un tüm güzelliklerini tanıtma yönündeki katkılarınızdan dolayı basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.  Burada aldığınız bilgileri dışarıda yayacaksınız. Festivalin duyurulması ve görkemli hale gelmesi için ciddi katkılarınız olacak. Etkinliğin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sunacağınız katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Arsuz’un En İyi Şekilde Tanıtılmasını Amaçlıyoruz”

Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivalinin tanıtım toplantısına katılımlarından ötürü basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da; “Sizlerin aracılığıyla festivalimizin programını ve amacını halkımıza duyurmak, buradan da herkesi davet etmek istiyoruz. Bölgenin olduğu gibi Türkiye’nin de incisi, gözbebeği, adeta saklı bir cennet olduğunu düşündüğümüz, bir tarafta deniz turizmiyle, bir tarafta doğa sporlarının merkezi olmasıyla, bir tarafta bereketli topraklarıyla Arsuz’u en iyi şekilde tanıtılması ve hak ettiği yere ulaşması için yaptığımız çalışmalardan biridir festivalimiz. Aslında buradaki amacımız ilçemizde zaten var olan, fakat bilinmeyen yönleriyle Arsuz’umuzu tanıtmak. Festivalimizdeki spor branşlarımız çeşitli kulüpler tarafından ilçemizde zaten münferit bir şekilde yapılmaktadır. Ama insanlarımız tarafından bunlar maalesef pek bilinmiyor. Burası bölgenin neden Marmaris’i, Bodrum’u olmasın? anlayışıyla bunları duyurup, turizm sezonu öncesi tüm bu faaliyetleri bir arada buluşturup, ilçemizde yürütüldüğünü duyurmak, daha sonra da bütün sezona yayarak Arsuz’u sezon boyunca canlı tutmak amacını taşıyoruz” dedi.

“Sezonluk Turizmi Tüm Yıla Yaymak İstiyoruz”

Sezonluk turizmi tüm yıla yaymak istediklerini da kaydeden Kaymakam Sarı; “Arsuz’un turizmini sezonla sınırlı tutmayıp, tüm yıla yayarak esnafın da şikayet ettiği sezonluk turizmi tüm yıla yaymayı amaçlayan bir festival. Festivalimiz, 12-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Bu festivalimizde doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road, motokros grupları, deniz turizmine yönelik yelken ve su sporları faaliyetleri, bisiklet grubu, paten grubu olacak. Çeşitli kulüplerimiz cuma günü akşam ilçemize intikal edecekler. Çadırda konaklama için onlara kamp yeri göstereceğiz. Cumartesi sabah kulüpler öğleye kadar doğa yürüyüşlerine ve diğer etkinliklere başlayacaklar ve isteyen herkes katılabilecek. Tüplü dalış ve yamaç paraşütü yapmak isteyenlere eğitimler verilecek. Festivalimize profesyonel kulüpler de katılacak” diye konuştu.

“Arsuz O Gün Kilitlenecek”

Festivale branşlarında isim yapmış başarılı isimleri de katılacağını ifade eden Kaymakam Sarı; “Su altı çekimlerinin duayeni sayılabilecek Tahsin Ceylan da festivalimize katılacak ve Arsuz’un su altı çekimlerini yapıp, ilçemizin su altı dünyası ile ilgili sizler aracılığıyla bilgiler verecekler. Yerel ve ulusal basın aracılığıyla ilçemizin güzelliklerini tüm ülkeye duyurmayı hedefliyoruz. Cumartesi günü tüm kulüplerin katılımıyla çarşı merkezinde bir kortej yürüyüşü yapılacak. 1000 civarında sporcuların gelmesini bekliyoruz, katılımcılar hariç… Arsuz, o gün adeta kilitlenecek. Çünkü, festivalimizde herkesin ilgisini çeken kulüpler yer alacak. Her gün yeni bir kulüp arayıp festivale katılmak istediğini belirtiyor. Kortejden sonra Arsuz’umuzun merkezinde gençlik kampının önünde suni bir pist oluşturacağız, off-road ve motokros ekipleri gelen misafirlere çok ilgi çekecek bir gösteri sunacaklar. Canlı bir ortam olacak, büyük firmalar stantlar kuracak. Bunun dışında gösteri alanı dışında bir sahne oluşturulacak ve çeşitli grupların gösterileri olacak. Havai fişek gösterileri olacak. Pazar günü öğleden sonra dağılacak kulüpler. Gelenekselleşmesi ve daha profesyonel anlamda gerçekleşmesi adına ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Kaymakamlığımız koordinesinde, belediye başkanımız başta olmak üzere Valiliğimiz, Hatay Büyükşehir Belediyemiz, İskenderun Belediyemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve çeşitli kurumlarımızın destekleri ve elbirliğiyle, siyasi kaygı gözetmeden sadece Arsuz’un tanıtımını ön plana çıkaracak bir çalışmadır. Şimdiden sunacağınız katkılardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here