‘1. Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’ Açıldı

0
236

Başkan Savaş; “Fuarlar Yolculuğu Devam Edecek”

Kentin ekonomik yapısını yeniden ayağa kaldırmak ve canlandırmak amacıyla düzenlenen 1. Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı görkemli bir törenle açıldı.

Antakya fuar alanında gerçekleşen açılışa Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Başkanvekili Serdar Güven ve Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Maden, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Başkanvekili Uğur Fırat, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İTSO Vakıf Başkanı Doğan Erten, İTSO Başkan Yardımcısı Mahir Taner, İTSO Meclis Üyesi Fuat Keser, İTSO Genel Sekreter vekili Figen Gül Dönmez, ilçe belediye başkanları, dernek, oda, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından HBB Mehteran Takımı bir gösteri sundu.

Açılışta bir konuşma yapan Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın sonunda bu fuarı Hatay’a kazandırdıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Fuarın Hatay’a ve Hataylılara hayırlı olmasını dileğinde bulunan Alakuş, fuarın açılmasında emek veren ve destek olan Hatay Valisi Erdal Ata’ya ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, böylesi fuarların bulundukları kentlere büyük katma değer kattığını ifade etti. Bu kapsamda Hatay’ın daha büyük fuarlara da ev sahipliği yapacağını kaydeden Başkan Savaş; “Hatay, Mayıs ayı içerisinde Akdeniz’in en büyük kitap fuarına ve sonbaharda da iki büyük fuara ev sahipliği yapacak. Bundan 6 yıl önce ticaret odası başkanımız ve o zamanki valimiz ile birlikte Hatay’da fuar yapabilir miyiz sorusu ile yola çıktık.

Alanında uzman kişilerin hazırladığı rapor sonrası yapmadığımız bu fuarları şimdi layıkıyla yerine getirebiliyoruz. Tarım ve mobilya fuarları ile başladığımız fuarlar yolculuğu bugün 1. Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı ile devam ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştiren protokol üyeleri stantları tek tek gezdi.

Pek çok firmanın stant açtığı 1. Yapı İnşaat Fuarında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası da stant açtı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here