Kaymakam Özyiğit’ten İGC’ye Kutlama

0
75

kaymakam özyiğit5İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin  51’nci  kuruluş  yıldönümünü kutlayarak, bu günlere  gelinmesinde  emeği geçen  tüm  yönetici ve  çalışanları tebrik etti. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurları kitle iletişim araçlarından olan basın, yaşadığımız bölge  ve tüm  dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi birçok  önemli görev  ve sorumluluklar  üstlenmektedir. Bu manada; İlçemizde faaliyette bulunan değerli  basın mensuplarımızın  oldukça  önemli  olan  toplumun  bilgi edinme hakkını yerine getirirken  aynı zamanda  kamu görevi icra eden önemli birer toplumsal  aktörlersiniz.

Hızla büyüyen ve gelişen  ilçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak  geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra  basın  kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak  da  algılanan basının; habercilik yaparken “ilkeli, dürüst ve tarafsız” olması  oldukça önem arz etmektedir.

İskenderun basının  gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına  denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi  en büyük dileğimizdir.

Bu çerçevede; İskenderun’un  gelişmesinde ve kalkınmasında  önemli katalizör görevi  gören  kuruluşlardan birisi olan  cemiyetinizin başarılı  girişimleri  bizleri gururlandırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 26.05.1963 tarihinde  kuruluşunu tamamlayarak, yarım asrı aşkın  süredir gazeteci meslek  mensuplarının temsil görevini  başarıyla yürüten, İlçemizde görev yapan gazetecileri, gazete  sahiplerini, basın şeref kartı bulunanları ve haber  muhabirlerini bir araya  getiren  ve dernek  üyelerinin mesleki, sosyal ve  ekonomik yönden  kalkınmalarını  sağlayacak tedbirlerin  alınması,mesleki ahlak ve  ilkelerin kamu yararına uygun, ahenkli ve verimli  bir tarzda  gelişmesinin  sağlanması amacıyla  çalışmalarını özveriyle  yürüten İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin  kuruluş yıldönümünü kutlar, bu günlere gelmesinde  emeği geçen  tüm  yönetici ve  çalışanlarını  şahsınızda tebrik ederim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here