Kaymakam Özyiğit, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

0
85

“Temennimiz, Referandum Sürecini İlçemize Yakışır Bir Şekilde Geçirebilmektir”

16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, referandum sürecinin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda geçmesi adına basın mensuplarıyla bilgi alışverişinde bulundu.

İskenderun Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Kaymakam Özyiğit’in yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından SG Yüzbaşı Kerem Konuralp, İlçe Jandarma Komutanlığından Astsubay Kıdemli Başçavuş Tuncer Beden, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Refik Kireççi, Hatay Basın Kulübü Başkanı Mustafa Gönüleri ile kentimizde görev yapan basın mensupları katılım gösterdi.

Toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ramazan İnan tarafından, slaytlı bir sunum gerçekleştirildi. İnan, İskenderun’da 170.001 seçmen olduğunu ve seçmenlerin 45 mahalledeki 61 okulda oy kullanacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen kararlar ve ilgili mevzuat hükümleri ile referandum sürecinde dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar anlatıldı. Referandum sürecinde basında propaganda serbest olurken, e-posta ve cep telefonlarından ise yapılması yasak. Ayrıca, 9-16 Nisan tarihleri arasında anketlerin açıklanması da yasak. Her seçimde olduğu gibi referandumun yapılacağı gün içki satışı da yasak!

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Hasan Özyiğit, halkımızın oyunu kullanması ile ilgili iş ve işlemlerin huzur ve sükûnet içerisinde gerçekleşmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu kapsamda yürütülen çalışmaların ve gösterilecek olan hassasiyetin seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıması, ülkemiz ve ilçemiz siyasi yaşamı ile demokratik hak ve özgürlüklerin eşit ve adil olarak kullanılmasına olumlu katkılar sunacağını vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “İskenderun, demokratik olgunluğa ulaşmış, huzurun, güvenliğin, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu güzide bir kent. Temennimiz, referandum sürecini bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da İlçemize yakışır bir şekilde geçirebilmektir. Bu manada kadirşinas İskenderun halkı ve siyasi parti teşkilatlarımızın çok değerli temsilcileri başta olmak üzere, yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşu temsilcileri ile diğer ilgili ve görevlilerimizin de gerekli hassasiyeti göstereceklerine olan inancım tamdır” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here