İskenderun’da Huzur Operasyonu: Aranan 6 Şahıs Yakalandı!

0
105

İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğince ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak’ suçlarından haklarında yakalama müzekkereleri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmazken, yakalanan şahıslar İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; gençlerimizin ve çocuklarımızın, kötü ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla yürütülen çalışmaların titizlikle ve hassasiyetle sürdürülmekte olduğunu belirtti.

Açıklamasında, Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığının 24/03/2017 tarih ve ‘Aranan Şahıslar’ konulu yazısı üzerine ilçemiz dâhilinde bazı adreslerin tespit edilerek eş zamanlı operasyon yapılması istenildiğine de işaret eden Özyiğit; “Bu doğrultuda, İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçlarından haklarında yakalama müzekkereleri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik olarak İskenderun Sulh Ceza Hâkimliğinin 2017/1582 değişik iş nolu kararına istinaden 31/03/2017 günü saat 07.00’de önceden adresleri tespit edilen 6 şahsın yakalanması ve ikametlerinde suç ve suç unsurları elde edilmesi maksadıyla adreslerine eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

Operasyon neticesinde hakkında 4 ayrı suçtan 6 yıl 10 ay ve 1.000 TL para cezası olan O.K., hakkında 2 suçtan 6 yıl 3 ay ve 100 TL para cezası olan Y.B., hakkında 1 suçtan 6 yıl 3 ay cezası olan M.İ.D., hakkında 1 suçtan 5 yıl cezası bulunan H.U., hakkında 1 suçtan 1 yıl cezası bulunan O.G. ve hakkında 1 suçtan 10 ay cezası bulunan  İ.Y. isimli  olmak üzere toplam 6 şahıs yakalanmış olup, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Yakalanan şahıslar mevcutlu olarak İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

İlçemizde başta kolluk kuvvetleri ve istihbarat birimleri olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca vatandaşlarımızın güven, huzur ve sükûnu için özveri ve uyum içerisinde görev ifa edilmekte olup, bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlar ile yürütülen çalışmalarımız aynı kararlılıkla ve hassasiyetle devam edecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here