Kaya; “Halkın İktidarını İlk Önce Yerel Yönetimlerle Kuracağız”

0
104

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, Belen İlçe Örgütünü Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, kurultay sonrası ilçe örgüt ziyaretleri kapsamında Belen İlçe Örgütünü ziyaret ederek, ilçe kongresi sonrası oluşan yeni yönetimi kutladı. Ziyarette Kaya’ya, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da eşlik etti.

Ziyareten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel yaptığı kısa konuşmasında; “Bütün seçimlerin üye bazında ön seçimle yapılmasını arz ve talep ediyoruz. yapılması gereken işlerden bir tanesi de üye kayıtlarının yenilenmesi. Cumhuriyet Halk partisinde inançlı bir ordu var fakat hiç Cumhuriyet Halk Partisi ile alakası olmayan bir üye yapısı da var. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Önerimiz bir ay süre tanınarak üye kayıtları yenilenebilir. İnançlı bir orduyla bu işe başlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Üyelerin yenilenmeden hazır hale gelmemizin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Öte yandan, yerel yöneticilerin mutlaka 70’li yıllardaki ruha kavuşması gerekiyor. Örgütü her şeyin üstünde tutan, örgütü hiçe saymayan, örgüt ile beraber yürüyen yerel yöneticilere, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine ihtiyacımız var. Yapmamız gereken çok basit, geriye döneceğiz 70’li yıllardaki ruha bakacağız. O heyecana bakacağız. Ne yapmışlar da yüzde 47 almışlar? Ne yapmışlar? Birbirlerini sevmişler, örgütün, tabanın, emeğin dediği olmuş. Heyecanlarını hiç yitirmeden dağa taşa Cumhuriyet Halk Partisi yazmışlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaksa yerel yöneticilerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne omuz vermesi ile olur” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Servet Mullaoğlu ise; “İçeride ve dışarıda ne kadar zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, bizi farklı kılan da bu. Bizler sürekli tarihimizden güç alıyoruz. Osmanlı’dan sonra güçlü bir ülke kurmayı başarabilen nesillerin torunlarıyız biz. İstedikleri kadar bizi görmezden gelmeye çalışsınlar, bizi halk görüyor, bu toplum biliyor. Biz her zaman ön seçimin olması gerektiğine kalben inandık. 40 bin üye var, seçim olması halinde sadece aktif üyeler sandığa gelir yani 20-25 bin insan sandığa gelir. Üye yapısını eleştirmek çok doğru değil, en kötü ön seçim en iyi merkezi karardan daha iyidir. Bu acıyı en iyi Hatay yaşadı, benzer acılar yaşamak istemiyoruz. Biz kendimiz kendi adaylarımızı çıkarmak istiyoruz. Gücümüz yettiğince bunun tüzükte yer almasını sağlayacağız. Ön seçim olursa partiye dinamizm geleceğini düşünüyoruz, güçlü adayların çıkacağına inanıyoruz. Hiç kimsenin havadan gelip partiliyi, partiyi tanımama lüksü yok. Bu partiye aşkla bağlı olmak lazım, yürekle bağlı olmak lazım. Bu mücadelede sonuna kadar başımıza ne gelirse gelsin asla moral bozukluğu yok! Başaracağımıza olan inancım tam. Sizler var oldukça Hatay’da zafer şarkıları söylenecek” dedi.

Son olarak söz alan CHP Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya da, seçilen ilçe yöneticileri, il örgütünü kutlamak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade ederek; “Aynı zamanda yaptığımız büyük kurultayda o büyük başarıya imza atan Hatay örgütüne teşekkür etmek için geldim. Benim Parti meclis üyeliğine en yüksek oyu alarak seçilmemin altında sizin imzanız var” dedi.

Türkiye’de siyasetin iç tartışmalara zaman ayıracak kadar uzun olmadığını savunan Kaya; “Türkiye’de siyasetin ana omurgası şu şekilde; bir ülkenin yeniden kurtuluşu ve yeniden kuruluş sürecine girdik. Eğer bir ülke yeniden kurulacaksa, bu ülkeyi yeniden kurmaya gelmişsek ve aşkla bunu örmeye gelmişsek o zaman kongre ve Kurultay sonuçlarını bir kenara bırakıp ülkenin kaderi ile oynayanlara karşı birlik ve mücadele içerisinde olmamız lazım.

AKP iktidarı bu ülkeyi kutuplaştırıyor, bölmeye çalışıyor, bölmek istiyor, bölmek için de elinden ne gelirse onu yapıyor. İlk yaptığı iş de Kürt ve Türk halkını birbirine kırdırmak, bunları karşı karşıya getirmek. Biz bu zihniyeti tanıyoruz, 12 Eylül öncesi Alevi-Sünni çatışması çıkararak bunu yapmaya çalıştılar, sağ sol çatışması diyerek bunu yapmaya çalıştılar ama biz biliyoruz ki 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı o Kurtuluş Savaşı’nda o birlik mücadelesini hazmedemeyenler bu ülkenin birliğini bozmak için bunları yapıyorlar. Hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar, biz etle tırnak gibiyiz, bir bütünüz. Bunu parçalamak için son günlerde daha hızlı adımlar atmaya başladılar. Kendi siyasal partilerini ayaklar altına alacak kadar milliyetçilikten uzak topluluklarla karşılaştık. Bilirsiniz Türkiye’de en büyük milliyetçi ve ulusalcı Denizlerdir, Mahirlerdir Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ülkesinin bağımsızlığını birliğini 72 milletle bir arada tutmayı başaran bir Cumhuriyet var ettik.

Son dönemde karşı karşıya kaldığımız tablo, yeniden bu ülkeyi emperyalistlere peşkeş çeken Osmanlı’ya dönme heveslileridir. Geçmişimiz bizim onurumuzdur ama geleceği inşa edebilmek için geçmişten dersler çıkarırız. Geçmişte eğer bu ülke toprakları emperyalistlere peşkeş çekilmişse bugün de aynı zihniyet bu ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekmeye çalışıyorsa bize düşen görev bu topraklarda yaşayan milletlerin, halkın eşit koşullarda bir arada yaşamalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Hafta sonu yapılacak tüzük kurultayına da değinene Kaya, CHP’nin en demokratik tüzüğünü hazırlayacağına inancının tam olduğunu vurgulayarak; “Sen doğru dur eğri belasını bulur Sen doğru bir çizgide hattını kurarsan eğri mutlaka belasını bulacaktır, onunla uğraşmaya gerek yok. Bizim hattımız bellidir. Önce Belen’de nasıl ki 12 Eylül’de titreyerek geçtiğimiz yere şimdi buraya uğramadan geçemiyorsak bir sonraki 30 Mart’tan sonra ilk ziyaret edeceğimiz yer belediye binamız olacak. Kim ne yaparsa yapsın kim bu parti ile oynarsa oynasın hiç kimse Hatay Büyükşehir Belediyesinde bizim elimizden alamayacak.

İçeriden ya da dışarıdan bunu bozmak isteyenler olacaktır, var ama biz asla bunlara izin vermeyeceğiz. Bizim hakkımız belli, yolumuz belli. Yolumuz iktidar yolu halkın iktidarını ilk önce yerel yönetimlerle kuracağız. Daha sonra da bu Türkiye’ye bu ülkeye savaşın bitmesi için, kanın gözyaşının bitmesi için, işsizliğin ve yoksulluğun son bulması için, üniversiteli gençlerin kendi işlerini ve kendi geleceklerini garanti altına aldığı bir Türkiye’yi kurmak için biz mücadele etmeye söz verdik.

Bu kavganın neferleri olacağız. Hatay bunu başaracak. Hatay bunu başardığı zaman bilin ki İstanbul da Ankara da başaracak. Güneyden esen ılık rüzgarlar Anadolu topraklarının gevşemesine, yumuşamasına, yeniden oradaki çiğdemlerin çıkmasına neden olacaktır, çiçeklerin açması neden olacaktır. Sizden esen ılık rüzgarlar bizi kurtaracak olandır. Hiç kimsenin kaygısı ve kuşkusu olmasın 9-10 Mart’ta biz evin içindeki düzenlemeleri bitireceğiz, daha sonra 30 Mart’tan hemen önce toplumun önüne Belediye Başkan adaylarımızı, Belediye Meclis Üyesi adayları adaylarımızı, muhtar adaylarımızı örgütümüzün istediği isimler üzerinden inşa edeceğiz. Daha sonra da 3 Kasım’da yapılacak olan milletvekili seçiminde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu örgütün istediği insanlarla bu yola çıkacağız.

Biz Ankara’da oturup burada kimin milletvekili, belediye başkanı olacağına karar veremeyiz. Bu devir bitti. 9-10 Mart’ta bu parti en demokratik tüzüğünü yapacak.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz, yedi düvele karşı mücadele etmiş, Cumhuriyeti kurmuş bir partiyiz. Tek başımıza cumhurbaşkanlığını da kazanırız iktidarda oluruz. Bizim ittifakımız Belen’in dağ köylerindeki yurttaşlarımızdır, bizim ittifakımız demokrasiden yana olanlarladır, bizim ittifakımız Türkiye’nin birliğini düşünenlerledir, bizim ittifakımız emek siyasetini savunanlarladır.

AKP %49’du, şimdi AKP artı MHP’nin aldığı oy %45, daha da düşecekler. Çünkü onların ellerinde ülkenin tüyü bitmemiş yetimlerinin hakkı var. O hak boğazlarında kalacak Onların elinde İstanbul’a ihanet var, Türkiye’ye ihanet var. Türkiye’ye, İstanbul’a ve kendi halkına ihanet edenlerin bu koltukta oturma şansları yok. Umudunuzu yitirmeyin, biz varsak umut var, biz varsak gelecek var” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here