Kavsak; “Dernekler Kurumsallaşmalı, İlkeli Hareket Etmelidir”

0
109

abb-dto ziyaret1ABB (ABB) Hatay Şubesinden DTO’ya Ziyaret

Anadolu Basın Birliği Hatay şubesi, İskenderun Deniz Ticaret Odasına nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette birlik başkanı Refik Kireççi, Hüseyin Güler, Ahmet Cerrahoğlu bulundular. Görüşmede Deniz Ticaret Odası başkanı Bülent Kavsak ve yöneticiler bulundu.

Görüşmede ilk olarak söz alan ABB Başkanı Refik Kireççi; “Bizim amacımız, basın ile değişik kurumların ilişkilerini düzenlemek, basın alanındaki dağınıklığı gidermek, basın emekçilerini ve gazete sahiplerini ortak bir çatı altında toparlamaya çalışmak. Bu anlamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Anadolu Basın Birliği Hatay şubesinin ziyaretinde önemli konuların altını çizdi ve en önemlisinin sınırlarımızdaki terörün bitirilmesi ve İskenderun sahilinin korunması olduğunu ifade etti.

İskenderun Deniz Ticaret Odası başkanı Bülent Kavsak, sınırlarımızın güvenliğinin son derece önemli olduğunu ve PKK gibi terör örgütlerinin bitirilmesi gerektiğini vurgulayarak; “Bizim bir tarafımız deniz, bir tarafımız dağ ve verimli toprakların üzerinde bulunuyoruz. Öncelikle eski İskenderun’u ve kültürünü çok özlüyoruz. Bu kentte, bizim çocukluğumuzda herkes kardeş gibi yaşardı. Kimse, kimseye kem gözle bakmazdı. Şimdi çocuklarımızı bile bu kentte bırakamıyoruz” diye konuştu.

abb-dto ziyaret2

Kavsak, özellikle sahil şeridi boyunca yapılan yapıların kentin güzelliğini bozduğunu ve bu yapılanmalara dikkat edilmesi gerektiğini söylerken; “İskenderun sahili hepimizin, buralara yapılar yapılırken, dikkat edilmeli. Sahilin, denizin görüntüsünü bozmamalıdır. Denizimiz ve sahilimiz kirletilmemelidir. Sahil tüm halkın ortak kullanabileceği bir alan haline getirilmelidir. Diğer yapılar ise sahilin dışındaki alanlara kaydırılmalıdır” dedi.

“Komşularımızla Barış İçinde Yaşamalıyız”

Sınır güvenliği ve terörün bitirilmesi meselesine de dikkat çeken Kavsak; “Biz komşularımızla barış içinde yaşamalıyız. Komşularımızla ekonomik, siyasi ve terör noktasında ortak tavırlar içinde olunmalıdır. Özellikle Fetullah Terör örgütünün ve PKK terör örgütünün ezilmesi önemlidir. Çünkü biz bu terör belasından çok çektik. Bu alanda başarılar, bizim önümüzdeki döneme ilişkin komşularımız ve halkın arasındaki dostluğun ilerlemesinde katkıda bulunacaktır. Halkın arasındaki mezhep sorunlarının halkı ayrıştıracak noktaya taşınmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Derneklerin durumuna da değinen Kavsak; “Bizce dernekler kurumsallaşmalı, ilkeli hareket etmelidir. Kurumsallaşma yaşanmaz ise gazetecilerin toplanması, ilkeli hareket etmezi zordur. Bakın ticaret alanında da iki oda dışında güçlü kurumlar yoktur. Çünkü kendi ekonomik ayakta kalışını sağlayamadığınız takdirde, ayakta kalma şansınız olmaz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here