CHP Kadın Kollarından ‘Taksim Manifestosu’ İçin İmza Kampanyası

0
151

chp kadın kolları3Şahin; “Ne Dikta, Ne Darbe! Yaşasın Demokrasi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Kadın Kolları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun okuduğu 10 maddelik Taksim Manifestosu ile ilgili imza kampanyası başlattı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz ve yönetiminin de katılım gösterdiği, Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin’in bir konuşma yaptığı imza kampanyası Boyacılar Parkında düzenlendi.

Etkinlikte ilk olarak sözü CHP İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz aldı. Haksöz yaptığı kısa konuşmada şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz darbe girişiminden sonra genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin her yerinde, her platformda darbeye karşı olduğunu dile getirmiştir. Bunun bir göstergesi olarak Taksim’de düzenlenen bir mitingde 10 maddelik bir manifesto yayınlamıştır. Ardından Kadın kolları genel başkanlığı 1 ay süre boyunca 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması ve ardından imza kampanyasını başlatmıştır. 10 maddelik manifesto evlerde, işyerlerinde her yerlerde halkımıza anlatılacak ve destek isteyeceğiz.”

Daha sonra söz alan CHP Kadın Kolları MYK üyesi Suzan Şahin, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ülke genelinde yaşananları değerlendirdi.

chp kadın kolları4

‘CHP laf yapıyor icraat yok’ şeklindeki eleştirilere yanıt vererek sözlerine başlayan Şahin; “İcra merci CHP değildir. CHP muhalefet partisidir. Halkı uyandırmak, aydınlatmakla görevlidir. Yanlış olan ne varsa hukuki, siyasi savaşını vermekle yükümlüdür. Fikir üretmek, bu ülkenin insanlarını özellikle kadınlarını mutlu etmek, dolayısı ile tüm ulusu mutlu etmek için aydınlık yarınlar için ürettiği çözüm önerilerini anlatmak ve kabul ettirmekle mükelleftir. Bu güne kadar CHP, hükümetin yapmış olduğu tüm yanlışlar karşısında dik duruşunu sergilemiştir. Demokrasiden yana, ne darbe ne diktatörlük anlayışından yana olmadığını her platformda dile getirmiştir. Bugün cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlar, bakanlık mensupları dâhil olmak üzere herkes diyor ki biz yanıldık, biz kandırıldık, rabbimden ve milletimden özür dilerim. CHP söyledi biz inanmamıştık, adamların dediği doğru çıktı. Bir daha ‘Pişmanız, kandırıldık, yanıldık rabbimden, milletimizden özür dileriz’ diyeceğimiz günler olmasın” şeklinde konuştu.

Manifestoda bazı maddelerden de söz eden Şahin; “Kılıçdaroğlu ve CHP aydınlık günlerde çözümün nasıl olacağı yönünde 12 maddelik bir çözüm önerisi getirdi. Eğer hükümet samimi ise bu çözüm önerilerine kulak asar ve bundan sonra bir daha darbe ve benzeri FETÖ gibi terör örgütleri ile karşılaşmayız.

chp kadın kolları5

Buradaki manifestonun ana maddesinin en can alıcı noktasını ‘Camiye, kışlaya ve yargıya siyaset sokma’ maddesi oluşturmaktır. Beraber yürüdük dediler, ‘900 okulun açılmasına ben izin verdim, devletin bütün denetimi onların üzerinde, bütün her şeyini takip ediyoruz Fettullah hoca efendimiz aydınlık gençler yetiştiriyor’ diyen onlar. Bütün bakanlıklarda, devlet kurumlarında, orduda yerleşmelerini sağlayanlar da onlardı. Hükümeti samimi olmaya davet ediyoruz. Bugünde aynı hataya düşülmemesini istiyoruz.

Balyoz ve Ergenekon da dedik ki bu bir kumpastır, CHP’ye dediler ki ‘Siz savcı mısınız’ Ordunun generallerini, ordunun albaylarını, akademisyenleri nasıl Silivri’ye gönderdiklerini bugün nasıl pardon dediklerini hep beraber gördük. Güçlü ordu, güçlü devlet, inadına kardeşlik, inadına demokrasi diyoruz. Bu işin siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı, cadı avı yapılmamalı. Ne dikta, ne darbe yaşasın demokrasi” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here