“Karşınıza Yolsuzluk Gibi Suçlamalarla Gelirsem Görevimi Derhal Bırakırım”

0
165

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş İGC’yi Ziyaret Etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Savaş, Hatay genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

İçme Suyu Tesisi Burada Olamaz

İlk olarak arıtma tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savaş; “2.OSB’de bulunan arıtma tesisini istemeyerek devraldık. Bu tesisin en büyük handikapı sanayinin içinde olması, ayrıca 9 ayrı yerde açık alan bulunduğu için sıkıntı yaratıyor. İçme suyu tesisi burada olamaz. Tespitlerimize göre şu anda kullanılan çeşme suyu daha iyi. Arıtma suyunu İskenderun’a verip vermeme konusunda henüz karar vermedik. Ancak bir sanayici gelip satın alırsa biz sanayiden başka bir yerde yeni bir tesis kurarız” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde en büyük projelerden biri olarak tanımlanan Pac Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Savaş; “Bu proje çok büyük paralar ile yapılıyor. İşin çok sağlam olması için Üniversitelerden, bilirkişilerden onay aldık. Bu arada bazı sıkıntılar oluyor ama onları da gidereceğiz” diye konuştu.

Hatay’ın 100 binlik, 25 binlik ve 5 binlik haritaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Savaş, haritalar ile ilgili bilim amirini arayarak, telefonun hoparlörünü açıp gazetecilerin bilgilendirilmesini sağladı. Bu haritaların onaylanması için pek çok bakanlık ve pek çok müdürlük ile görüşüldüğünü kaydeden Başkan Savaş, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Hatay’daki Ak Partili belediye başkanlarının dava açması sonucu mahkemenin hakkında ceza ve hak mahrumiyeti vermesi ile ilgili de konuşan Başkan Savaş; “Bana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, yasa ile verilen görevleri başkasına devretmem, kendim yaparım. Başkan Seyfi Dingil, itfaiye dahil bazı işlerin kendilerine devredilmesini istedi. Meclisteki çoğunluğa güvenip, bunu talep etti. Bu olamazdı. Şikâyet etti, mahkûm olduk. Adalete saygımız sonsuzdur. Mahkeme sonucuna itiraz edeceğim. Ama sizin karşınıza yolsuzluk, hırsızlık gibi suçlamalarla başımı eğecek şekilde gelirsem görevimi derhal bırakırım. Bu iş bazı mercilere güvenerek yapılmaz. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren sizin bildiğiniz veya bilmediğiniz birçok konuda bu arkadaşı mahkemeye vermeye başlayacağım” dedi.

EXPO 2021 Çok Önemli

Büyük önem verdiği EXPO 2021 konusuna da değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş; “Bu organizasyon bizim için çok önemli. Çin’i ve Avustralya’yı geçerek elde ettik. EXPO’yu Antakya’da ve Arsuz Karaağaç’ta bulunan çok geniş arazilerimizde gerçekleştireceğiz. Dünyaca önemli olan bu organizasyon için istediğimiz devlet desteğine henüz cevap alamadık. EXPO’da önemli olan destinasyon. 7’den 77’ye herkesin gelebileceği, ilgi alanının olacağı bir destinasyon yapacağız” dedi.

Belediyenin borçlanması ile ilgili gelen bir soruya da yanıt veren Başkan Savaş; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin şu anda 155 Milyon TL borcu var ancak bunun 3 katı borcu ödedik. Şu anda Konya’nın 3 milyar TL borcu var. Bir Belediye ya müsrif olduğu için ya da çok iş yaptığı için borçlanır ” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here