Karpuz; “Bizim Altınımız Doğadır!”

0
112

chp gençlik komitesi2İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz Cerattepe Altın Madenlerinin Açılmak İstenmesine Tepki Gösterdi

İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, Artvin Cerattepe altın madenlerinin açılmak istenmesine karşı açıklamada bulundu.

Türkiye’nin keşfedilmemiş cennetlerinden biri olan Artvin Cerattepe altın madenlerinin açılmak istenmesi ile bir doğa katliamıyla karşı karşıya olunduğunu savunan Karpuz; “Ülkemizin doğasına yönelik tehditlerin yerelde mücadele eden duyarlı yurttaşlarımızın sayesinde durdurulacağına inanıyoruz. Madencilik faaliyetleri ile milyonlarca ağacın kesilerek yok edilmesinin hesabını kimse veremez. Ormanın sağladığı hizmetlerin karşılığı altınla ölçülemez. Bizim altınımız doğadır. Hukuksuzluğu egemen kılanlara, göz göre-göre bir kenti yok etmeye çalışanlara, para için, mevkii ve makam için insanlıktan vazgeçenlere, Artvin’de doğa katliamı yapmaya çalışanlara bu halkın tepkisi sert olacaktır.

Doğa’nın yeşiline düşman olup, doların yeşiline tapanlara karşı direniyor Artvin. Bu düzen değişmeli. Bu mücadeleyi sürdüren ve Cerattepe’nin tüm girişlerinde nöbet tutan Artvin ve doğa sevdalılarına da buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizlere selam olsun zafer direnen Artvin halkının ve doğa sevenlerinin olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here