Kardeşlik Hikâyesinde Mutlu Son!

0
114

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Akdeniz Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve İskenderun Atlı Spor Kulübünde gerçekleşen ‘Bir Kardeşlik Hikâyesi’ projesi oldukça güzel ve duygu dolu anlara sahne oldu.

Projenin kapanış programına ise Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’ün yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve pek çok misafir katıldı.

17 Haziran tarihinde İskenderun Atlı Spor Kulübünde başlayan projede, 10 Türk ve 10 Suriyeli genç 2 hafta boyunca birlikte pek çok eğitimi birlikte aldı. Binicilik, Okçuluk ve Dart Eğitimi alan gençler aynı zamanda her gün farklı bir etkinlik saatinde eğlenceli saatler geçirdiler. Gün sonunda psikologlar tarafından değerlendirme ve farklı alanlarda konuşmalar yapıldı.

Kapanış programında konuşan Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, İskenderun Gençlik Merkezini ve Akdeniz Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini tebrik ederek projenin yararlarından bahsetti. Yine programda konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da her iki kurumu da tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Şensöz ve Tosyalı’dan Ödül ve Belge

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, eğitimlerde yapılan yarışmalar sonunda gençlere ödüllerini ve katılım belgelerini teslim ederek, onları tebrik ettiler.

Gerçekleştirilen proje hakkında açıklamalarda bulunan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Bir Kardeşlik Hikâyesi Projemiz tıpkı bir hikaye gibi kısa sürse de gençlerimiz için farklı bir deneyim ve kazanım oldu. 2 hafta boyunca eğitimlerde birlikte iyi kötü pek çok anı paylaştılar bizlerde onları pek çok alanda hem kaynaştırıp hem de eğlendirmeye çalıştık.

Bu anlamda doğru bir kazanım olduğunu düşünüyorum çünkü gençlerimizin hepsi buradan mutlu ayrıldılar. Başta Akdeniz Mülteci ve Sığınmacılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve İskenderun Atlı Spor kulübü olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma ve desteklerini hep üzerimizde hissettiğimiz Sayın Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürümüz M. Cemil Şensöz’e  teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here