‘5 Temmuz’ Yarın Kutlanacak

0
89

Türk Askerinin İskenderun’a girişi yani ‘5 Temmuz İskenderun’un Kurtuluş Bayramı’nın 82’nci yıldönümü çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak.

İlk tören, 5 Temmuz 2020 Pazar günü saat 10.00’da Anıt Alanında gerçekleştirilecek. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulmasının akabinde istiklal marşının eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilecek. Aynı gün saat 18:00’da Anıt Alanı’ndan başlayarak araç konvoyu gerçekleştirilecek.

Kurtuluş Bayramı kapsamında çeşitli spor müsabakaları gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, 04.07.2020 cumartesi günü 09:00-17:00 saatleri arasında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde Okçuluk Müsabakaları yapılacak. Öte yandan, 26.06.2020-03.07.2020 tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arasında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde Masa Tenisi, 16:00- 22:00 saatleri arasında Rauf Denktaş Spor Salonu / Millet Parkı Spor Kompleksinde Kort Tenisi Müsabakaları gerçekleştirildi.

Kaymakam Yönden; “5 Temmuz, ‘Hatay Davası’nın Zafer ile Neticelendirildiği Tarihtir”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 5 Temmuz Kurutuluş Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu kutlu günlerin, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günü olduğunu kaydetti.

Bu anlamlı tarihi günün bizlere demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı getirdiğini vurgulayan Kaymakam Yönden; “Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve geçmişi şan ve şerefle dolu kahraman ordumuzun 5 Temmuz 1938 tarih ve gününde İskenderun’ a girişinin ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandırılmasının 82’nci yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde; ulusal onurumuzu, birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte can-ı gönülden yaşıyor, coşkusunu yüreğimizde hissediyoruz.

Tarihe altın harflerle nakşedilen bu kutlu günler, milli şuur ve heyecanımızı yenilemesinin yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. 5 Temmuz 1938 günü İskenderun emperyalist işgalden kurtuluşunun ve necip Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu ‘Hatay Davası’nı zafer ile neticelendirdiği tarihi sürecin önemli bir aşamasıdır.

Bu anlamlı tarihi gün bizlere demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı getirmiştir. Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bize düşen en kutsal görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan kılan kadim ecdadımızdan bir emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha gelişmiş, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti adına canlarını feda ederek şehadete intikal eden aziz şehitlerimizi şükran,rahmet ve saygıyla anarken şehadete şahitlik yapan kahraman gazilerimizi ve geçmişi şan ve şerefle dolu şanlı ordumuzu saygıyla selamlıyor, tüm halkımızın bu tarihi ve müstesna gününü en kalbi duygularla kutluyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here