Karasayar; “Basın Özgürlüğü, Demokrasinin Ayrılmaz Bir Parçasıdır”

0
84

orhan karasayar5Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Basın mensuplarının dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde ve ilimizde de toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma hizmetini yerine getirdiğini ifade eden Milletvekili Karasayar; “Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde basın özgürlüğünün büyük önemi vardır. Basın ve yayın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Basın kuruluşları, kitlelerin kamu yaşamına etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımasının yanı sıra farklı görüşlerin sesini duyurmasına da imkân sunmaktadır. Böylelikle toplumun düşünmeye ve araştırmaya sevk edilerek, doğru sonuçlara ulaşması sağlanmaktadır.

Bu düşüncelerle ilimiz ve İskenderun ilçemizde faaliyet gösteren tüm basın mensuplarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here