Kahraman: “Deniz Ürünleri Borsasını Oluşturacağız”

0
83

hakan kahraman3CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kahraman: “Deniz Ürünleri Borsasını Oluşturacağız”

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman, belediye başkanı seçilmesi durumunda Hatay’da bir deniz ürünleri borsası oluşturacaklarını söyledi.

Hatay için hayati önem taşıyan “deniz ekonomisinin” gelişmesi için proje hazırlıklarına başladıklarını anlatan Kahraman; “Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk işlerden biri de deniz ürünleri borsası kurmak olacak” dedi.

Hatay’ın zengin deniz kaynaklarından daha fazla yararlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Hakan Kahraman,  İskenderun’da çıkan jumbo karides gibi deniz ürünlerinin dış dünyaya pazarlanması ve satışı için bu borsanın çok önemli bir görev üstleneceğini söyledi. Deniz ürünleri yetiştiricilerine Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini bildiren Kahraman; “Deniz ürünleri çiftlikleri kent ekonomisine büyük gelir getirecek, aynı zamanda istihdamı da artıracaktır. Son yıllarda su ürünleri yetiştiriciliği, dünyada ve Türkiye’de büyük gelişme gösteren bir sektör. Türkiye’nin iç su kaynakları ve denizleri su ürünleri yetiştiriciliği potansiyeline sahip. Bu potansiyel dikkate alındığında şu anki üretim miktarı çok düşük seviyede. Mutlaka geliştirilmelidir. Hatay’da yetiştiriciliği yapılan en önemli türler denizlerde çipura ve levrek, iç sularda genel olarak Gökkuşağı Alabalığı’dır.

Hatay’da üretimin en yoğun yapıldığı ilçe ise İskenderun. Burada en çok deniz balıkları yetiştiriciliği yapılmaktadır. İç su ürünleri yetiştiriciliği ise yoğun olarak Hassa’da yapılmaktadır. Samandağ İlçesi’nin Keserbaş Barbunyası ve Mercan Balığı da dünyaca ünlüdür. Hatay’daki su ürünleri işletmelerinin toplam yıllık kapasitesi bin 800 ton civarındadır. Bu üretimin bin 540 tonu İskenderun ilçesinden sağlanmaktadır” dedi.

Kahraman, bu rakamların yetersizliğine dikkati çekerek, sahil kesiminde bulunan diğer ilçe ve kasabalarında planlı olarak çevre kirliliğine yol açmadan balık üretimine başlayabileceğini anlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here