Kabasakal; “Sembolleri Ampul Ancak Ülkeyi Aydınlatamıyorlar”

0
186

chp-belen-genclik2CHP Belen Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal; “Sembolleri Ampul Ancak Ülkeyi Aydınlatamıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen Gençlik Kolları Üyeleri, parti binasında bir araya gelerek, geçtiğimiz hafta içerisinde, üniversiteli genç bir kızın ölümüyle sonuçlanan kazadan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

CHP Belen Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya CHP Hatay Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara da katılım gösterdi.

Toplantıda bir açıklama yapan Kabasakal, yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek; “Geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu, bir kardeşimizi, üniversite öğrencilerimizi hayatının baharında üzücü bir olay ile kaybettik. Hepimizi üzen ve yaralayan bu olayda acılı olduğumuz kadar tepkili olduğumuzu da dile getirmek isterim. Bizim için insanın canı her şeyden kıymetlidir.

Birinin burnu bile kanasa vicdanımız sızlar. Hele ki gencecik bir fidanı toprağa veriyorsak bu bizim için kıyamet demektir. Allah bu kardeşimizin mekânını cennet eylesin, ailelerine sabır dileklerimi iletiyorum. En büyük temennimiz bu tarz olayların bir daha yaşanmaması ve yetkililerin bundan ders almasıdır” diye konuştu.

chp-belen-genclik3

Olayla ilgili tepkisini de dile getiren Kabasakal, yetkililerin sorumluluğu başkalarına atarak sıyrılmaya çalıştığını öne sürerek; “Devlet insanın can ve mal güvenliğini korumakla mesuldür. Parti ve görüş ayırmaksızın iktidara gelen her hükümetin birinci önceliği ülkemizdeki insanların can ve mal güvenliğidir. Yaşanan bu acılı olayda herkes üzerindeki sorumluluğu bir başkasına atmakta ve sıyrılmaya çalışmaktadır. İddiaya göre, karayollarına ait olan bu güzergâh Belen belediyesini himayesine bırakılmıştır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bizim için sorumluların kim olduğu önemli değil onların çıkardığı ders ve insan canına ne kadar önem verdikleridir. Öyle görünüyor ki vefat olayı ile sonuçlanan bu kazada insan canı önemsenmemiştir ve kendi kaderine bırakılmıştır. Yetkililerin görevi, kendi koltuklarını sağlamlaştırmak değil, insan canını korumak ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir.

Ülkemizde yaşanan bu karanlık günlere birde yollarımızın karanlığı eklenmiş ve insanlar bir sokak lambasından bile mahrum tutulmuştur. Sembolü ampul olup ülkeyi aydınlatamayanlardan tek isteğimiz güçleri yettiğince sokakları aydınlatmalarıdır” şeklinde konuştu. (Haber: Helga Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here