İTSO’da ‘URGE Projeleri ve Devlet Destekleri’ Anlatıldı

0
68

Ticaret Bakanlığı Uzmanı Çağrı Arıcı, İskenderun Ticaret ve Sanayi (İTSO)’nda ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) Projeleri ve Devlet Destekleri’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

‘URGE Projeleri ve Devlet Destekleri’ konulu bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yaklaşık iki aydır ülkemizde döviz kurlarının ani yükselişinden kaynaklanan ekonomik problemlere değinerek; “Tüm Türkiye olarak, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek,  bu zor günleri en az hasarla atlatmak konusunda birçok çalışmaların yapılmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bugünkü toplantımızın da, firmalarımızın devlet destekli finansal kaynak bulması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında, devletimiz tarafından sağlanan desteklerden faydalanılması konusunda üyelerimize ışık tutacağına inanıyoruz.

Odamız tarafından verilen TOBB Nefes Kredisi ve Odamızda faaliyet gösteren KOSGEB Temsilciliğimiz aracılığıyla üyelerimizin yararlandığı desteklerin yanı sıra,  geçtiğimiz senelerde URGE Projesi kapsamında yurtdışı fuar katılımı sağlanmıştır. 2016 yılında, Otomotiv ve Oto Yedek Parça Satışı konusunda faaliyet gösteren 12. Meslek Grubu üyelerimiz URGE Projesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri AAPEX Fuarı’na katılım sağlamıştır. Söz konusu organizasyon esnasında, 8 adet üyemiz hem yurtdışı fuar katılımı yapmış, hem de ikili görüşmelerle müşteri portföylerini genişletme imkânı bulmuştur” dedi.

Ardından söz alan Ticaret Bakanlığı Uzmanı Çağrı Arıcı, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi ile ilgili sine vizyon destekli olarak İTSO üyelerine teknik bililer verdi.

URGE Desteğinde,  İşbirliği kuruluşu proje sunumu, ihtiyaç analiz, istihdam, Eğitim, Danışmanlık, Küme Tanıtım faaliyeti, Yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve Bireysel danışmanlık konularına da değinen Arıcı;  “2010/8 sayılı Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi tebliği, şirketlerin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve şirketlerin işbirliği kuruluşlarını kapsamaktadır. Yurt dışı pazarlamada desteklenen faaliyetler ise ortak Pazar araştırmaları, kurum ziyaretleri, eşleştirme faaliyetlerinde program başına 150 bin dolara kadar destek verilmektedir.

Destek kapsamındaki giderler ise Ulaşım giderleri, konaklama giderleri, Tanıtım ve organizasyon giderleri, Tercümanlık gideri, toplantı ve ikili görüşmelerin yapıldığı yerlerin kiralama giderleri, Halkla ilişkiler hizmeti giderleri ve sergilenecek ürünlerin nakliye giderlerini de sayabiliriz” şeklinde bilgiler aktardı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here