‘Arsuzfest 2018’ Coşkulu Geçti

0
92

Başkan Culha; “Bu Festivallerin Devamı Gelecektir”

6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Doğa ve Su Sporları Festivali ‘Arsuzfest 2018’ yoğu katılımla ve oldukça coşkulu geçti.

Festival kapsamında dört gün boyunca doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, Motor Kortej Yürüyüşü, çeşitli doğa sporlar ve konserler gerçekleştirilirken, 12 branşta, yaklaşık 70 kulübün katıldığı, 2 bin civarı sporcu ve 10 bine yakın da misafirin ağırlandığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “İlçemiz bir turizm kentidir. Ve bu kentte yaşayan hemşerilerimize, sadece yazın yaşayan hemşerilerimize, günü birlik yaşayan misafirlerimize, bu güzel yaz akşamları iyi vakit geçirtmek üzere, Arsuz festivaller şehri olacak demiştik ve bu yolda hızlı bir şekilde mesafe yol almaktayız.  Bu festivalde, gündüzleri spor etkinlikleri, akşam konser ve eğlence etkinliklerimiz var. Biz bu etkinliklerimize sürekli bir şekilde devam edeceğiz. Ve turizm anlamında bu kentimiz hak ettiği yeri bulacak.

Daha doğrusu bu etkinlikler kentimizin konseptine bir bütün uyum sağlamaktadır. Bu konserlerin ve bu festivallerin hazırlanmasında en büyük emeği sayın kaymakamımız vermektedir. Ayrıca bu çalışmaların arka tarafı mutfağında olan personellerimiz var. Ve bu kocaman organizasyonun yapımında bizim ilçemiz esnafları, ilçemiz iş adamları, ilçemiz kurumları var. Biz onlara buradan da teşekkür ediyoruz. Onların çok ciddi katkıları oldu.

Kentimizin, turizm de hak ettiği yeri bulması açısından, bizde turizmin altyapısı için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu çalışmalar sadece teknik, altyapı çalışması değildir. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerde önemlidir. Biz bu festivalde hem bunları hedefliyoruz, hem de ilçemizin sadece deniz turizmine sahip olmadığını, dağ turizmi inanç turizminin de olduğunu göstermek istiyoruz. Fevkalade bir tabiata sahip ilçemiz. Buraya gelen misafirlerimiz, sanatçılarımız, yarışmacılarımız, kulüpteki arkadaşlarımız birer kültür sanat elçimiz konumundadır. Onlar hem burada gördüklerini anlatacaklar, hem de bizlere bu güzel katkıyı sunacaklar. Sizlerin de gördüğünüz gibi barış ve huzur içerisinde geçen bir festival. Bu festivallerin devamı gelecektir. Her yıl daha revize edilerek, ihtiyaca göre ve eksikliği tamamlayarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise; “Doğu Akdeniz’in incisi, çiçeği burnunda bir ilçe olan arsuzun turizm anlamında da tanınma anlamında da hak ettiği yere ulaşma adına bütün kurumlarımızla iş birliği halinde, var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bu hem böylesi sosyal etkinliklerde, hem de fiziki eksikliklerimizin tamamlanmasıyla vücut buluyor. Geçtiğimiz yıl bir festival düzenlemişken, bu yıl iki festival düzenledik. Türkiye’nin en büyük festival yapımcısı da bizden tarih istiyor.

Bu ay içerisinde gelip yakın bir zamanda önümüzdeki yılın festival takvimini de şimdiden açıklayacağız. Ben bu güzel festivalde bizlere katkı sunan ilimizden,  ilçemizden bütün kurum ve kuruluşlara, sponsorlarımıza, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, şahsım ve siz değerli misafirlerimiz adına, Arsuz adına ayrı-ayrı teşekkür ediyorum.

Arsuz, biz hep diyoruz ki doğu Akdeniz’in incisi, turizmi ile doğasıyla, balığıyla, tarımıyla, oksijeni ile, kesinlikle Türkiye’nin en güzel cazibe merkezlerinden birisi. Akdenizin Bodrum’u, Marmaris’i Arsuz diyoruz. Aynı zamanda medeniyetler şehri, sıcak iklimin, sıcak insanların memleketi diyoruz. Hem bu tür sosyal etkinliklerin arttırılması, hem de turizme yönelik fiziki yatırımların yapılmasıyla Arsuz hak ettiği yere ulaşacaktır. Bölgemizde bulunmayan bir yat limanı projesi üzerinde çalıştığımızın müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.

İlk gün sırasıyla Sertünsüz, Mikado Break Dans ve Mustafa Tek ile eğlenceli dakikalar geçiren katılımcılar, Eda ve Metin Özülkü’nün sahne almasıyla büyük bir coşku yaşararak, harika zaman geçirdi. Gecenin sonunda Afterparty&Dj ile ilk günkü coşku sona erdi.

İkinci gece ise Adana Blues Collective, A Star Band müzikleriyle, İskenderun Dans Akademisi, Dion Dans Okulu’da dans gösterileriyle sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde beklenen konser gerçekleşti. “Gece Yolcuları” sahne alarak konser alanını dolduran misafirlere coşkulu anlar yaşattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here