İTSO’da ABİGEM’in Semineri İlgi Gördü

0
47

itso-abigem2İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hatay ABIGEM’in Hibe ve Kredi Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme semineri öncesi Manisa Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için baş sağlığı dileklerinde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Soma’da meydana gelen ve bütün ulusu derin bir üzüntüye boğan maden kazasının acısını yüreklerimizde hissediyoruz. Bu elim kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet; başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı, kazadan yaralı olarak kurtulan işçilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Daha sonra seminer ve çalışmalar hakkında bilgiler de veren İTSO Başkanı Yılmaz; “İTSO olarak bizler KOSGEB işbirliği ile bölgemizdeki girişimciler için çeşitli etkinlikler organize etmekteyiz. KOSGEB hibe ve destekleri ile ilgili olarak bilgilendirme seminerleri düzenlememizin yanı sıra odamızda sıklıkla KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmektedir. 2010 yılından bu yana odamızda 12 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Ayrıca mayıs ayı içerisinde KOSGEB işbirliğiyle yeni bir eğitim daha düzenleyeceğimizi de buradan duyurmak isterim. KOSGEB işbirliğine ek olarak, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM A.Ş.) ile bir ortaklık anlaşması imzaladık. 16.01.2014 tarihinde kurulan Hatay ABİGEM Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi’nde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 25.000 TL karşılığında %25’lik hissesi bulunmaktadır. Oda olarak ABİGEM A.Ş.’ye ortak olmaktaki amacımız, girişimcilerimizin iş kurarken başından sonuna kadar doğru hareket etmeleri noktasında, eğitim ve danışmanlık konularında yeterli kalifikasyona sahip uzmanlarca yönlendirilmelerini sağlamak ve bölgemizin ticari hayatına yeni değerler kazandırmaktır” dedi.

ABİGEM Hatay Direktörü Yüce: “Doğru Sonuç Doğru Bilgi Merkezi”

İTSO’nun, Hatay ABIGEM ile beraber düzenlediği ‘Kredi ve Hibe’ seminerine konuşmacı olarak katılan Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Hatay ABİGEM Direktörü Bülent Yüce katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde KOSGEB, DOGAKA, TKDK, Ekonomi Bakanlığı’nın hibe ve kredilerinin paylaşıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Yüce, sinevizyon destekli olarak yaptığı açıklamasında, ABİGEM’in Osmaniye, İskenderun ve Hatay’a yaptıkları faaliyetleri detaylı bir şekilde anlattı. Hibe desteği almak ve iş kurmak isteyen girişimler için ABİGEM’in önemli fırsatlar sunduğuna vurgu yapan Yüce,bilgi merkezi, girişimcilik destekleri, ticari süreç, iş planı, eğitimler ile ilgili bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here