İTSO Meclisinde Projeler Anlatıldı

0
69

itso meclis3İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası temmuz ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Servet Ugutmen başkanlığında gerçekleştirildi.

İTSO Meclis salonunda düzenlenen toplantıda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, sözlerine Ramazan ayını kutlayarak başladı. Görevi devraldıklarından bugüne İskenderun’un geleceği için yararlı olacağını düşündükleri bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden İTSO Başkanı Yılmaz, mecliste projeleri anlattı.

İlk çalışma olarak bütün üyelerin cep telefonu ve mail adreslerinin bulunduğu bir veri tabanı oluşturmak suretiyle oda tarafından düzenlenen bütün etkinlikleri, duyuruları ve mevzuatlardaki değişiklikleri en kısa sürede üyelere ulaştırmayı hedeflediklerini ve bu anlamda bir çalışma başlattıklarını kaydeden Yılmaz, sanayi esnafını sevindirecek projelerinin de olduğuna dikkat çekti. İTSO Başkanı Yılmaz; “Otogar ve küçük sanayi sitesinden otobana yol bağlantısının yapılması, burada bulunan küçük esnafımızın ticari hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Bu çalışmamızı bakanımız ve milletvekillerimize bildirdiğimizi ve vekilimiz Orhan Karasayar’ın aldığı randevu sonucunda Mersin 5. Bölge Müdürlüğü ile görüştüğümüzü, müdürlüğün bir proje çizilerek kendilerine müracaat etmemizi istediğini sizlerle paylaşmak istedim. Bu görüşmelerin başından sonuna kadar İskenderun Belediyesi fen İşleri Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü yetkilileri bizlerle birlikte oldular. Projeleri çizdirmeyi düşündüğümüz firmalarla görüşüyoruz, maliyetler netleştikten sonrada sizlerle de o süreci paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.

Şehir içinde bulunan karayollarına ait arazinin 5 yıl veya 10 yıl kiralanması ile şehirdeki küçük esnafın ürünlerini satabileceği bir alan oluşturulmasının planlandığını da anlatan Yılmaz, projelerinin arasında çevreye duyarlı bir organize sanayinin oluşması için çalışmalar yaptıklarını belirterek; “İskenderun bölgesinde ağır sanayi oldukça gelişmiştir. Bu sanayi yatırımlarına ek olarak çevreye duyarlı ve küçük esnafa da hitap edebilecek bacasız organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuyla ilgili arazi tahsisi yapılaması gerektiğini yine Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizden talep ettik” dedi.

ABİGEM ile AB Hibelerinden daha fazla faydalanılacağını da ifade eden Yılmaz; “Geçen ayki meclis toplantımızda tanıtımı gerçekleştirilen Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in Anonim Şirket olma sürecinde, şirkete 25.000 TL sermaye karşılığı yüzde 25 oranında hissedar olmak suretiyle üyelerimizin Avrupa Birliği Hibelerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu konuyla ilgili yerlere müracaatlar yapılmıştır. Bu ortaklığın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra, haftada en az 2 gün Avrupa Birliği Hibe Projeleri Uzmanı odamızda üyelerimize danışmanlık hizmeti verecektir” dedi.

İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile birlikte hareket ederek yüksek öğrenim öğrencilerinin güvenli bir ortamda barınacağı kız öğrenci yurdu yapmayı hedeflediklerini de söyleyen İTSO Başkanı Yılmaz, Hatay’ın Marka Kent olma sürecinde Dünyaca ünlü İskenderun Güvercininin ülkemizde tanıtımının yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. İTSO Başkanı Yılmaz; “Sivas’ın köpeğiyle, Denizlinin horozuyla, Van’ın kedisiyle, Karadeniz’in hamsisiyle tanındığı gibi Hatay’ında İskenderun Güvercini ile tanınması gerektiğini düşünüyoruz.

Yaklaşık 2 aylık süre kapsamında ürettiğimiz bu projelerle ilgili olarak gerekli makamlarla görüşmeler yaptık. Ancak bu projelerin hayata geçirilmesinde İTSO’nın tam anlamıyla mesul tutulmasını beklemek gibi bir yanlışa da düşmemeliyiz. Bizler esnafımızı ve sanayicimizi temsil eden bir kurum olarak şehrimizin ihtiyaçlarını üst makamlara iletme konusunda öncü olabiliriz. Direk olarak karar verip çözüm üretme hakkına sahip değiliz. Bu detayı herkesin dikkate almasını da özellikle rica ediyorum” dedi.

İTSO Meclis Üyesi İnan, Sektörün Sorunlarını Anlattı

İTSO Meclisinde kürsüye çıkan ve 13 Meslek grubu ve tüm sektörün sorunları hakkında konuşma yapan Meclis üyesi Ali İnan, “İTSO’da gençleşen yeni ekibin başarılı olacağı inancındayım. Sadece 13. grubun değil tüm esnafı ilgilendiren konulara değinmekte fayda görüyorum. Tüccarların oturarak müşteri bekleme devri kapanmıştır. Potansiyel müşterileri ziyaret ederek bu insanları firmamıza davet etmeliyiz. İş verenler olarak hükümeti piyasayı ve çevreyi suçluyoruz oysa, global ekonomide bunlar olması gereken etkenlerdir. Yapmamız gereken, yaptığımız işlerde işimizi bilmemiz, müşterilerimize karşı yenilikçi ve iyi niyetli ve dürüst olmalıyız. Rekabetçi ve yenilikçi olmalıyız. Bu rekabet karsızlık değil hizmet anlamında olmalıdır. Sektörümüzdeki kar oranı kadar kar odaklı çalışmalıyız. Rekabet iyi hizmette olmalıdır. Tüm bu hizmetlerde ise müşteri hizmeti ve memnuniyeti ön planda olmalıdır. Hizmetle ilgili beklenti ve kuralı müşterinize göre, karlılık ve ödeme kuralını mutlaka sizin belirlemeniz lazım yoksa kaybolup gidersiniz” dedi.

İTSO Meclisinde Gündemdeki Konular Kabul Edildi

İTSO Meclisinde yapılan konuşmaların arından, ABİGEM A.Ş. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in Anonim Şirket olma sürecinde, şirkete 25.000 TL sermaye karşılığı yüzde 25 oranında hissedar olma projesi kabul edilirken, yine Oda Hakem heyeti ve bilirkişi seçimi görüşüldü ve karar oy birliği ile kabul edildi. İTSO’nun Temmuz ayı Meclis toplantısında Hesapları inceleme komisyonun belirlenmesi kabul edildi. İTSO Meclisi Temmuz ayının son gündem maddesi olan 2013 yılı Haziran ayı Mizanı da görüşülerek karara bağlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here