‘İtirazlar Dikkate Alınmalı, Hatalar Düzeltilmeli!’

0
65

mühendis odası temsilcileriMühendis Odaları Temsilcileri Yeni Revizyon İmar Planını Değerlendirdiler

İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Emin Havlioğlu, Makine Mühendisleri Odası temsilcisi Ayhan Karan, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Nazım Culha ve Jeoloji Mühendisi Vahit Pişkinpaşa, İskenderun’un yeni revizyon imar planı hakkında İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i ziyaret ettiler. Toplantıya Belediye İmar Müdürü Özgür Murt ile revizyon imar plancısı Bülent Atik de katıldı.

Toplantıda, İskenderun’un sorunları ve yeni revizyon imar planı hakkındaki görüşler dile getirildi. Yaklaşık 30 yıl sonra revizyon imar planının hazırlanmış olmasının herkes için sevindirici olduğunu kaydeden İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Emin Havlioğlu, revizyon planının mutlaka iyi ve hatalı taraflarının olacağını belirterek; “Vatandaşların mağduriyeti var ise verilen itirazlara duyarlılık gösterilmeli ve varsa hatalar düzeltilmelidir” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca diğer oda temsilcileri de tek-tek söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Oda Temsilcileri, yeni imar planı üzerinde yapmış oldukları incelemeler neticesinde yapılması gereken değişiklikler konusunda bir rapor hazırlayıp, yazılı olarak İskenderun Belediyesi İmar Müdürüne de sundular.

Yazılı önerilerin dikkate alınmasının ve yaklaşık 30 yıl sonra yapılan yeni bir planın bazı sıkıntılara yol açacağı ve tenkit edilmesinin normal karşılanması gerektiğini hatırlatan oda temsilcileri; “Haklı itirazların değerlendirilmesinin, kamu yararı ilkesine göre hareket edilmesinin huzur ve toplum barışına katkı sağlamasını temenni ediyoruz” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here