İSTE’nin Çanakkale Vefası

0
100

iste-çanakkale1İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğrencileri ve Öğretim Elemanları Çanakkale Kara Savaşlarının 101. Yıl Dönümü Anma ve 57. Alay Vefa Yürüyüşü Etkinliğine katıldı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen program ile Çanakkale Kara Savaşları 101. Yıl Anma ve 57. Alay Vefa Yürüyüşüne  katılan İSTE’nin Kızılay gönüllüsü öğrencileri ve öğretim elemanları Lâpseki, Gelibolu, Kabatepe hattını izleyerek feribot ile Gökçeada’ya ulaştı. Gökçeada’da konaklayan ve sabah Kızılay Gökçeada Şube Başkanının rehberliğinde Gökçeada’nın güzelliklerini gezen İSTE Kızılay gönüllüsü öğrencileri ve öğretim elemanları öğle sonrası Kabatepe üzerinden Eceabat’a ulaşarak Şehitler Abidesini ziyaret etti.

iste-çanakkale2

Şehitler Abidesinde Çanakkale’de şehit olan ve bu toprakları vatan kılan ecdadı için dua eden İSTE gönüllüleri, Çanakkale Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen akşam yemeği sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı organizasyonu kapsamında düzenlenen etkinlikler için tören alanına intikal etti.

Tören alanında temsili top ve silah sesleri arasında çadırlarda geceyi geçiren ve daha sonra tüm üniversitelerden gelen öğrencilerle birlikte 57. Alay Vefa Yürüyüşüne katılan İSTE’liler, 6 kilometreyi aşkın patika yolu kat ettiler. Yol boyunca Çanakkale Kara savaşlarını temsili canlandırmalarına şahit olan öğrenciler ve öğretim elemanları oldukça duygusal anlar yaşadı.

Etkinlik sonrasında Çanakkale Ruhunu daha iyi hissederek anlama fırsatı bulan İSTE Kızılay gönüllüsü öğrenci ve öğretim elemanları Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesinin kendilerine sağladığı imkân nedeniyle teşekkürlerini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here