İSTE’li Yabancı Öğrenciler Öğle Yemeğinde Buluştu

0
384

10 farklı ülkeden 57 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü İskenderun Teknik Üniversitesi, yabancı öğrencileri öğle yemeğinde buluşturdu.

İSTE Merkez Kampustaki Barbaros Hayrettin Yemekhanesi’nde düzenlenen yemeğe; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Kutlu, Genel Sekreter Yılmaz Çiğdem, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu ve yabancı öğrenciler katıldı.

İSTE Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelen yabancı öğrenciler, talep ve sıkıntılarını da, üniversite yetkililerine doğrudan iletme şansı yakalamış oldular.

Yemekte öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, öğrencilerin eğitim, ulaşım, barınma ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyerek; “Üniversitemizde şu anda 4 ayrı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuzda 10 farklı ülkeden 57 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Azerbaycan, Çad, Almanya, Fildişi Sahili, Gabon, Irak, Yemen, Suriye, Kırgızistan’dan gelen öğrencilerimiz bulunmaktadır.

Uluslararası öğrencilerin çeşitliliği ve toplam öğrenci sayısına oranı bir üniversitenin uluslararasılığının önemli bir göstergesidir. Bunun bilinciyle, bu alanda da öğrenci sayımızı ve çeşitliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. TEKNOVERSİTE vizyonumuzla önümüzdeki yıllarda uluslararası öğrencilerin daha çok tercih edeceği bir üniversite olma yolunda çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here