İSTE’den ‘Teknoversite’ Vizyonu!

0
525

iste rektör toplantı1Rektör Dereli Basın Mensuplarıyla Bir Araya Gelerek Kuruluş Vizyonlarını Anlattı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderunlu basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İlk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Dereli, üniversitenin kuruluş vizyonunu açıkladı.

Buluşmada bir sunum yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonundan kesitler vererek; web sayfası ve logo çalışmaları ile devam eden kurumsal kimlik çalışmaları, alt yapı ve üst yapıyı da içeren mastır plan çalışmaları ile stratejik plan çalışmaları hakkında bazı bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Türkay Dereli,  “Öncelikle katılımınız için teşekkür ederiz. İSTE’nin kurulmasında siz ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz ve desteklerinizin devamını diliyoruz. Bizim, bir teknoversite olma hayalimiz var. Bu, çok önemli ve ilk kez bizim tarafımızdan ortaya konan bir vizyon projesidir. Bu projenin altını doldurup olgunlaştırarak tüm kentimizle de bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. İnovasyonu ve teknolojiyi sadece konuşan değil, üreten-yaşayan ve yaşatan bir üniversite olmak istiyoruz. Bu nedenle, inovasyon ve teknoloji bizim için hep ön planda olacak. Üniversite-sanayi işbirliğini tabana da yaymak istiyoruz. İnsan odaklı, inovatif eğitim/öğretim ve araştırma modelleri geliştirmeyi planlıyoruz. Ekolojik ve örnek gösterilen bir kampus oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

iste rektör toplantı2

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin vizyonunu özetleyen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, dikkatli, titiz ve geleceğe güvenle bakan bir İskenderun Teknik Üniversitesi’nin merkezine öğrenci, öğretim üyeleri ve halkı koyarak insan, bilim ve teknoloji odaklı bir üniversite olacağını ifade ederek, logodaki “İ” harfinin insan, İskenderun ve İnovasyon’u temsil ettiğine dikkat çekti.

İSTE’nin kuruluş vizyonunda, logo, amblem gibi kurumsal kimliği öne çıkaran hazırlıkların neden uzun sürdüğünü ayrıntılı bir şekilde anlatan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Teknoversite vizyonuyla da büyük beğeni topladı.

İskenderun’da sanayi, heyecan ve kültürün olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Türkay Dereli, bu nedenle çok heyecanlı olduğuna  dikkat çekerken, hiçbir üniversiteyi taklit etmeden yepyeni bir vizyonla çıktıkları yolda, sorumluluklarının da büyük olduğunun farkında olduğunu söyledi.

Teknoloji ve üniversitenin birleşiminden oluşan Teknoversite vizyonunun marka tescili için girişimlerinin sürdüğünü belirten Dereli, teknolojiyi yaşamak ve yaşatmak arzularına vurgu yaptı. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin vizyonunun kent vizyonuna vizyon katması için çalıştıklarını belirten Türkay Dereli, herkesten sabır ve anlayış beklediklerini ifade etti.

iste rektör toplantı3

Master planı yapılmadan kampusa yatırım yapmalarının mümkün olmadığını hatırlatan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Dünya’da tek olan bir kampus isteği, teknolojinin yaşandığı ve yaşatıldığı bir üniversite hayali için temkinli hareket ettiklerini söyledi.

Merkez kampusta master planı olmadığı için çevre birimlere yatırımlarının yoğunlaşacağını belirten Türkay Dereli, giriş kapısı dahi belli olmayan bir üniversitede master planıyla birlikte her şeyin zamanla oturacağına dikkat çekerek, öğrenci almış olmak için hareket etmeyeceklerini, işsiz mezun eden bir üniversite olmayacaklarını vurguladı.

Öğrenci ve öğretim üyeleri ile halkın üniversiteyi yaşatacağına vurgu yapan Türkay Dereli, 13 bin 638 kayıtlı öğrenciden 9 bin civarında öğrencinin aktif olarak öğrenimini sürdürürken, merkez kampustaki öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda artırılması için çalışacaklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here