İSTE’den Plaket Yerine Fidan

0
109

İSTE Bahçesinde İGC’nin Katılımıyla Fidan Dikimi Gerçekleştirildi

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin daveti ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla “Geleceğimiz İçin Bir Fidan da Sen Dik” adı altında İSTE bahçesinde ağaçlandırma yapıldı. İGC Yönetimi 50 çam fidanıyla etkinliğe katılım sağladı.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, İkinci Başkan Rızkullah Terbiyeli ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte İSTE kampus girişine fidanlar dikildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini ve ağaçlandırma etkinliğinin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

Ağaçların her birini dikecek kişilerin isimlerinin de kayıtlarında olacağının bilgisini veren Rektör Dereli; “Ağaç sahibi kişiler isterlerse kendi ağaçlarının bakımını yapabilirler. Ancak, önümüzdeki süreçte öyle güzel bir teknik uygulayacağız ki, ağacı diken kişi bilgisayarından ağacının son durumunu hem görebilecek hem de oturduğu yerden sulayabilecek.

Ağaçlandırma etkinliğimizi bir an önce yapmamız için İGC Başkanı Sayın Cıncık da sık-sık beni aradı. Teşekkür ediyorum. Şu sıralarda kampus alanımızda yeni inşa çalışmaları da başlattık. Bu çalışmalar 2 yıl civarınca sürecek. Teknoversite olarak geleceğe yatırımlarımız sürüyor. Ağaçlandırma çalışmalarımız da devam edecek. Bu arada yeni bir karar aldık ve plaket verme olayını kaldırdık. Artık, plaket vermemiz gereken kişi veya kuruluşlar adına bir fidan dikeceğiz” şeklinde konuştu.

Kampus girişindeki ağaçlandırma alanına ilk ağacı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli dikti. Dereli, diktiği iğde ağacının toprağını da döktü ve suladı. Daha sonra İGC Başkanı Veysel Cıncık, İkinci Başkan Rızkullah Terbiyeli ve İGC Yönetim Kurulu üyeleri ve İSTE Öğretim üyeleri de kendilerine ait fidanları toprakla buluşturdular.

Çam ve iğde fidanlarının toprakla buluşturulduğu etkinlikte, İGC Başkanı Veysel Cıncık da böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde İGC olarak da kampus alanında gösterilecek yerde bir koru oluşturacaklarını söyledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here