İSTE Teknoloji Transfer Ofisi İsdemir’de Patent Eğitimi Düzenledi

0
163

iste-isdemir eğitim1İskenderun pinbahis Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) ile İSDEMİR Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde İSDEMİR’deki Ar-Ge çalışmaları için kapsamlı patent eğitimi verildi.

‘Üniversite–sanayi-kamu-toplum’ dörtlü sarmal modeli çerçevesinde faaliyetlerini hızlandıran İSTE-TTO, ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’ kapsamında temel farkındalık, patent stratejisi, patent okuma ve anlama, patent kapsamı aşma ve yenilikçi-yaratıcı problem çözme teorisi (TRIZ) konularında İSDEMİR çalışanlarına 6 saat süren kapsamlı bir eğitim düzenledi.

Eğitim sürecinde, Fizik Mühendisi ve Patent Uzmanı Sedat Öztürk, Fikri ve Sınai Mülkiyet temel farkındalık eğitimi ve patentlerin stratejik önemi ile yönetimi ve patent süreçleri hakkında örneklerle bilgilendirmelerde bulundu. Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Patent Uzmanı Vedat Temiz ise, patent okuma ve anlama konusunu anlatarak soruları cevaplandırdı. Patent kapsamı aşma ve yenilikçi-yaratıcı problem çözme teorisi (TRIZ) konuları ise Prof. Dr. Saadettin Kapucu tarafından anlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İSTE-TTO Üniversite-Sanayi iş birliği uzmanı ve Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek; “Bu eğitim, sanayiye yönelik eğitim faaliyetlerimiz için güzel bir başlangıç oldu” sözleri ile üniversite-sanayi işbirliğini ilgilendiren tüm konularda, hem İSDEMİR hem de diğer kuruluşlarla eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerine devam etmek istediklerini belirtti. Özellikle sanayinin ihtiyaçlarına yönelik eğitimler konusunda, İSTE’nin uzman bir eğitmen ve akademisyen altyapısına sahip olduğunu belirten Seçkin Dilek; “Son zamanlarda Ar-Ge eko-sistemleri içerisinde önemli roller üstlenen Teknoloji Transfer Ofisleri, araştırma sonuçlarının etkin şekilde ticarileşmesine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü, üniversite-sanayi-kamu-toplum işbirliği çerçevesinde ilgili tüm taraflarla iletişimi ve eşleştirmeyi sağlayan, ihtiyaçları değerlendirerek gerekli kaynak ve fonlara ulaşılmasına yardımcı olan bir misyon üstlenmiştir” sözleri ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları İSTE-TTO ile birlikte işbirliği yapmaya davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here