İSTE ile MMK Arasında Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzalandı

0
204

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin iş dünyası ile bütünleşmek için yaptığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı. İSTE ile MMK arasında Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü imzalandı.

MMK Metalurji tesislerinde gerçekleşen imza törenine; İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve MMK Metalurji CEO’su Denis Kvasov ile birlikte; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Eyyüphan Yakıncı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve İSTE-TTO (Teknoloji Transferi Ofisi) uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek, MMK Metalurji Laboratuvar Müdürü ve Ar-Ge Koordinatörü Özgür Karakaş ve MMK Metalurji Ar-Ge Müdürü Alper Akün katıldı.

Gösterdikleri ilgi için MMK Metalurji Genel Müdürü Kvasov ve ekibine teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Dereli, iş dünyası ile işbirliğinin İSTE’nin öncelikli konusu olduğunu belirterek, bu bağlamda MMK Metalurji ile Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü’nü imzaladıklarını söyledi. Dereli; “Geçtiğimiz yıl bize nezaket ziyareti yapan MMK’ya bugün bir anlamda iade-i ziyaret’e geldik. Elimiz de boş gelmedik, güçlü bir protokol ile geldik. Ekiplerimiz yaklaşık bir yıldır karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulundular, birlikte çalıştılar. Önemli mesafeler kaydedildi. Yeni projeler geliştirilmeye başlandı. Ancak, kişisel olarak yapılmakta olan çalışmaların kurumsallaşması çok önemli! Bu protokol vasıtasıyla MMK Metalurji ile birçok ortak bilimsel ve teknolojik projenin gerçekleştirilmesinin önünün açılacağına inanıyorum. Demir-Çelik sektörü İSTE için çok önemli. Bu konudaki yeteneklerimizi ve altyapımızı geliştirerek bu sektöre nitelikli katkı yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MMK Metalurji CEO’su Kvasov, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin nezdinde bu işbirliğinin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm İSTE yönetimine teşekkürlerini bildirdi. MMK Metalurji’nin, Rusya’da yerleşik OJSC MMK Group’un iştiraki olduğunu belirten Kvasov, ana şirketlerinin 85 yıl önce kurulmuş, Rusya’nın en önemli demir-çelik üreticilerinden biri olduğunu belirtti. Rusya’nın İskenderun’a da çok benzeyen Magnitogorsk şehrinde kurulu işletmede taşeronları ile birlikte 50.000 kişinin çalıştığını belirten Kvasov, MMK’nın 85 yıl önce demir-çelik üretimine başladığı yıllarda aynı şehirde Magnitogorsk Teknik Üniversitesi’nin de (http://en.magtu.ru/) kurulduğunu ve şu anda MMK üst yönetiminde görev almakta olan tüm çalışanların bu üniversiteden mezun kişiler olduğunu, bu durumun da ana firmalarının üniversite ile işbirliğini sürekli canlı ve etkin kıldığını söyledi. Rusya’daki fabrikalarında kurulu olan Teknoloji Merkezi’nde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının Üniversite ile koordinasyon ile sürdürüldüğünü belirten Kvasov, bu protokol ile Türkiye’de de MMK Metalurji olarak başta İSTE olmak üzere, tüm üniversiteler ile benzer işbirliğinin sağlanabileceğine inandığını söyledi.

İmza töreni sonrasında, İSTE heyeti ISO 17025 Akreditasyonuna sahip MMK Metalurji laboratuarlarında incelemelerde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here