İSTE ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

0
93

iste açıklama2İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında; eğitim-öğretim, bilim, sanat, spor ve kültürel konularda nitelikli işbirliği yapılmasının önünü açan işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerinde eğitim–öğretim gören öğrencilerin, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak karar verecekleri bilimsel araştırma, çalışma, proje ve eğitim-öğretime dair etkinlikler düzenleyebilmesi ile öğrencilerin İSTE’nin laboratuar, kütüphane ve vb. gibi sosyal ve bilimsel imkânlarından yararlanmaları sağlanacak. Hizmet-içi eğitim, eğitim altyapısının iyileştirilmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programlarının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi ve benzeri gibi konularda İSTE’den destek alınabilecek. İSTE öğretim elemanları da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili olarak veri toplayabilecek ve bilimsel araştırmalar yapabilecek. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerinde eğitim–öğretim gören lise öğrencileri İSTE ile ortak proje üreterek, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilecekler. Protokolün en önemli amaçlarından biri ise, mühendislik ve uygulamalı bilim eğitiminin geliştirilmesi ve müfredatların uluslararası akreditasyonu.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Bu protokolü çok önemsiyoruz. Çünkü eğitim-öğretim bir bütündür, aslında yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu süreçteki tüm unsurların işbirliği yapması, birbiri arasında köprüler kurması çok önemli. Çünkü bu unsurlar iç içe, birbirlerini besleyen, birbirlerini etkileyen unsurlar. Bu nedenle, bu protokolün yükseköğretim ile orta öğretim arasında iyi bir örnek oluşturacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here