İstanbul’da ‘Hatay Günleri’nin Açılışı Yapıldı

0
260

hatay günleri-büyükşehir1Bu sene 5.’si düzenlenen ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ dün başladı. Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen açılışa Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Programda kısa bir konuşma yapan HBB Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi toplulukların binlerce yıldır bir arada yaşadığına dikkat çekerek, barış, hoşgörü ve kardeşliğe başkentlik yapan Hatay’ın bu özellikleriyle dünyada sayılı illerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

hatay günleri-büyükşehir2

Hatay’ın kıymetli kültürel zenginliklerini ve damak lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı amaçladıklarının altını çizen Başkan Savaş, Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek ve şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlenen etkinliklerde her zaman var olacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş ve Hatay Valisi Ercan Topaca, künefesinden kömbesine, salçasından baharatlarına kadar lezzetlerin ve el sanatlarının tanıtıldığı stantları gezerek Hataylı esnaflarla buluştular.

hatay günleri-büyükşehir3

Ülkenin birçok kesiminden katılımın olduğu programda Başkan Savaş ve Vali Topaca, HBB stantlarını ziyaret eden Atakaş Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, TOSYALI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’e Hatay’ın yöresel lezzetlerini ve el sanatlarını tanıttı.

Ayrıca Başkan Savaş, 12 Nisan’a kadar sürecek olan ‘Hatay Günleri’ programına İstanbul’da yaşayan bütün Hataylı hemşerilerini davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here