İskenderun’un 70’nci Yıl Gururu!

0
241

doğum günü kutlama1İskenderun ve Hatay basınının köklü kuruluşlarından olan, kentin ilk gazetesi ‘İskenderun’ olarak, geçtiğimiz hafta sonu 70. kuruluş yıldönümünü kutladık.

Kuruluş yıldönümümüz nedeniyle ilk ziyaretçilerimiz İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yönetimi oldu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ile yönetim kurulu üyeleri Hilmi Diken ve Selami Ergüven, gazetemizi ziyaret ederek sevincimize ortak oldu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli ile görüşen İGC yönetimi, daha nice başarılı yıllar diledi.

Gündeme ve mesleğe yönelik sohbetlerin edildiği ziyarete daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de eşlik etti. Gazetemiz idarehanesine gelerek Rızkullah Terbiyeli’yi tebrik eden Başkan Seyfi Dingil, gazetenin 70 yıldır çizgisinden hiç sapmadan, yayın hayatını ilkeli bir şekilde sürdürdüğünden dolayı Terbiyeli’yi ve tüm ekibini tebrik etti.

doğum günü kutlama2

Gün içerisinde diğer meslek kuruluşlarında çalışan gazeteci dostlarımız ile okuyucularımız da bizi ziyaretleriyle onurlandırdılar. Tüm misafirlerimiz ziyaretlerinde İskenderun Gazetesinin 70. yılını kutlarken, bundan önce de olduğu gibi daha nice başarılı yayınlar temennilerinde bulunarak bizleri gururlandırdılar.

Mesajlarla Kutlama

70. Kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle, gazete idarehanemize bizzat gelerek kutlayanlarla birlikte, telefon ederek, mesaj yollayarak ve sosyal medya aracılığı ile de tebrik mesajları yayınlayarak sevincimize ortak olanlar, mesajlarında şu görüşlere yer verdiler;

“Basın, halkın gözü, sesi, kulağıdır. Halkın doğru bilgiye ulaşması açısından yayın kuruluşunun ilkeli, tarafsız, objektif olması büyük önem taşımaktadır. 23 Temmuz 1947’de bu bilinçle okurlarıyla buluşan İskenderun Gazetesi, 70 yıl önce kök salarak, bugünlere gelmiş, basın camiasın bir çınarı olmuştur. İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazete olarak tarihe geçen İskenderun Gazetesi, doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla okurlarına hizmet verirken, aynı zamanda halk ve kurumlar arasında da önemli bir köprü görevi üstlenmiştir. İskenderun Gazetesi’ne kuruluşundan bu yana emek veren herkesi içtenlikle tebrik ediyor, yayın hayatınızda daha nice başarılar diliyorum.”

Seyfi DİNGİL-İskenderun Belediye Başkanı

doğum günü kutlama3

“İskenderun Gazetesi’nin Kuruluşunun 70. yılını kutlarım. CHP Belen ailesi olarak, başta Rızkullah Terbiyeli ve İlyas Edip Terbiyeli olmak üzere çalışanlara uzun yıllar sürekli yayınlar diliyorum.”

Fevzi YÜKSEL-CHP Belen İlçe Başkanı

“İskenderun’da yayınlanan ilk gazete olan İskenderun Gazetesi 70. yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Başta gazetenin imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli olmak üzere tüm çalışanları kutluyor, nice yıllar temenni ediyoruz!”

Uğur FIRAT-İskenderun Esnaf Odalar Birliği Başkanı

“İskenderun’un ilk gazetesi olan İskenderun Gazetesi 70. Yaşına girmenin mutluluğu ve onurunu yaşıyor. Tüm gazete ailesine hayırlı olsun dileklerini sunarken, başta gazetenin imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşlerli Müdürü İlyas Edip Terbiyeli, Genel Yayın Yönetmeni Semir Bağırsakçı olmak üzere tüm çalışanlarını kutluyorum.”

Veysel CINCIK-İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

doğum günü kutlama4

“Yerel basın her zaman halkın sesi olmuştur. İskenderun Gazetesi ilçemizin önemli gazetelerinden biridir. Özellikle halkın sesi olmaya devam eden gazetedir. Zorluklara rağmen yayın çizgisini halktan yana kullanmakta ısrar eden ilkeli tutumunu takdir ediyorum. 70. yaşınızo kutluyorum ve başarınızın devamını diliyorum.”

Hüseyin GÜLER-Tüm Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı / Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Sekreteri

“Gazetecilik mesleğine bir ömür adamış Rızkullah Terbiyeli ağabeyimize, aile efradı ile birlikte daha nice yıldönümlerini sağlık ve esenlik içinde kutlamalarını dilerim.”

Can TEYMUR-İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı

“İskenderun Gazetesi’nin Kuruluşunun 70. yılını kutluyor, başta imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli olmak üzere çalışanlara uzun ömürler diliyoruz.”

Yaşar GÜLLÜ-Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bölge Temsilcisi

“İskenderun’da kurulan ilk gazete olan İskenderun Gazetesi 70. Yaşına girmenin mutluluğu ve onurunu yaşıyor. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak tüm gazete ailesine hayırlı olsun dileklerini sunarken, başta gazetenin imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli olmak üzere tüm çalışanları kutluyoruz. Nice yıllara yaşlı çınar!”

Selami ERGÜVEN-İGC Yönetim Kurulu Üyesi

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here