Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 77. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

0
198

kurtuluş bayramı6Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77. Yıldönümü münasebetiyle Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Kr. Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Başkanvekili Serdar Güven, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman,  Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, HBB daire başkanları ve müdürleri, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

kurtuluş bayramı7

Hatay Valisi Topaca, Garnizon Komutanı Kr. Albay Özcan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun hemen ardından saygı duruşu yapıldı ve HBB Bando Takımı eşliğinde hep birlikte İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Antakya Şehitliği’nde anma töreni düzenledi. Hatay Valisi Ercan Topaca, Garnizon Komutanı Kr. Albay Özcan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Antakya Şehitliği’nde bulunan Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu. Vatan uğruna canını feda etmiş olan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu, ardından Garnizon Komutanlığı tarafından havaya 3 el ateş edildi. Daha sonra şehitlik gezilerek mezarlar ziyaret edildi ve şehit ailelerine karanfil dağıtılması sonrasında Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.

kurtuluş bayramı8

400 Çocuk Sünnet Ettirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Hatay’ın Anavatana katılışı münasebetiyle ‘Geleneksel Sünnet Şöleni’ de gerçekleştirildi. HBB, maddi imkansızlıklar nedeniyle sünnet ettirilemeyen toplamda 400 çocuğun uzman doktorlar tarafından sünnet edilmesini sağladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here