İskenderunlular Noel Coşkusunu, Dans Ederek, Halaylar Çekerek Yaşadılar

0
52

İskenderunlu Hristiyan vatandaşlar, Noel Bayramını coşku içinde kutlarken, bayram dolayısıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Noel Balosuna da katılarak, bayram coşkusunu eğlenerek doyasıya yaşadılar. Pandemiden dolayı iki yıldır yapılamayan bu özel geceye katılan cemaat üyeleri, Arapça ve Türkçe çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekerek, gönüllerince eğlendiler.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı tarafından, Noel Bayramı dolayısıyla, İskenderun İsa Taş Plaza’da Noel Balosu tertip edildi. Nezih bir ortamda gerçekleşen geceye Hristiyan vatandaşların yanı sıra çok sayıda Müslüman vatandaş da katılarak Hristiyan dostlarının Noel Coşkusunu paylaştı.

Bu anlamlı geceye, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile eşi, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin,  Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile eşi, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün de katılım gösterdiler.

Huzur ve Barış İçin Duacıyız

Gecede bir konuşma yapan Vakıf Başkanı Can Teymur; “Bizler bu bölgede yaşayan Hristiyan vatandaşlar olarak, ülkemizin birlik ve beraberliği, huzur ve mutluluğu, barışı için ve bütün dünyanın huzur ve barışı için duacısıyız. İnşallah 2023 yılı en başta ülkemize ve tüm insanlık âlemine hayırlara vesile olur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, vatanımız için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bu vesileyle, bu kutsal gecede saygı ve minnetle anıyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise; “Bu güzel kutlama yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Noel bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle, tüm toplumumuzla birlikte daha nice bayramları huzur, sevgi, mutluluk içerisinde görmenizi diliyorum” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da kısaca yaptığı kutlama konuşmasında; “Noel Bayramınızı kutluyorum. Hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Hepinize sağlık, huzur diliyorum” dedi.

Eski Yöneticilere Şükran Plaketi

Gecede ayrıca Vakfın Yönetim Kurulu eski üyelerine de şükran plaketi verildi. Uzun bir dönem Vakıf Başkanlığı da yapmış olan Corç Boğusoğlu’na ve Yönetim Kurulu üyesi İlyas Araz’a plaketleri törenle verildi. Gecede bulunamayan Vakıf Saymanı Fuat Terbiyeli’nin plaketini yeğeni İlyas Terbiyeli, Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Aytar’in plaketini de oğlu Bünyamin Atytar aldı.

Konuşmaların ardından geceye katılanlar Arapça ve Türkçe çalınan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halayların sıkça çekildiği bu özel gecede küçük bir çekiliş de gerçekleştirildi ve hediyeler şanslı sahiplerine verildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here