İskenderunlu Ortodokslar Geleneksel Oruç Yemeğinde Buluştu

0
665

kilise yemek1Paskalya “Oruç Döneminde” olan İskenderunlu Ortodokslar her Çarşamba İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda öğle yemeğinde bir araya geliyor. Her yıl geleneksel hale getirilen “Çarşamba Oruç Yemekleri” etkinliği, cemaatin bir araya gelerek Paskalya hazırlık devresini birlikte geçirmelerine de olanak sağlıyor.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Kadınlar Kolunda görevli bayanlar, evlerinde pişirdikleri zeytinyağlı yemekleri getirerek yemeğe katılan cemaat üyeleriyle paylaşıyorlar. Kilise Pederi Dimitri Yıldırım’ın duasıyla başlayan yemekte, cemaat üyeleri çeşit-çeşit yapılan yemeklerden dilediklerini alarak, hep birlikte yemek yemenin sevincine ortak oluyorlar.

kilise yemek2

Peder Dimitri Yıldırım, bu etkinliklerin her yıl yapıldığına dikkat çekerek; “Kilisemize mensup bayanlarımız, her Çarşamba günü yaptıkları zeytinyağlı yemekleri kilise salonumuza getiriyorlar ve hep birlikte oruç yemeği yeniyor. Bu etkinliğimiz artık bir gelenek fashionbet haline geldi. Emeği geçen tüm bayanlarımıza ve cemaat üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Oruç dönemi boyunca, her Çarşamba öğle yemeğinde yaptıkları yemekleri paylaşan cemaat üyeleri böylelikle oruç döneminde birlikte olmanın, aşlarını paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar ve hoşça vakit geçiriyorlar.

kilise yemek3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here