İskenderunlu Gençler Anıtkabir’e ve Eskişehir’e Hayran Kaldılar!

0
44

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, Ankara ve Eskişehir’e düzenlediği üç günlük gezi ile gençlere farkındalık yaşattı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında gençler, ilk kez Anıtkabir’i gördü.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, İskenderunlu kafile 19 Mayıs’ta yola çıktı. Kırıkhan’daki şehit cenazesi dolayısıyla gençleri uğurlamaya gelemeyen Tosyalı, Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı’yı arayarak iyi yolculuklar diledi. Uğurlamaya gelen ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner de çocuklarla Atatürk ve Anıtkabir üzerine sohbet ederek iyi yolculuklar diledi.

İskenderunlu kafile Ankara’da öncelikle Kurtuluş Savaşının ve Türk Devrimlerinin önderi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkent’te bulunan Anıt Mezarını ziyaret etti.

Gençler, Anıtkabir’de Nöbet Değişimine Tanık Oldu!

Duygulu dakikalar yaşayan İskenderunlu gençler, Anıt Mezar, Aslanlı Yol, İstiklâl, Hürriyet ve Mehmetçik Kulesi, Kütüphane, Tören Meydanı, İsmet İnönü Lahiti, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ile Barış Parkını heyecanla ve merakla gezip incelediler. Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile ilgili dağarcıklarındaki bilgilerini pekiştirdiler. Anıtkabir’de nöbet tutan Türk Askerinin nöbet değişim törenini de adeta büyülenerek izlediler.

Heyet Anıtkabir’den çıktıktan sonra TBMM’ye gitti. Burada onları CHP Hatay Milletvekilli Mehmet Güzelmansur karşıladı. Güzelmansur’un ev sahipliğinde hep birlikte Meclis Lokantasında öğle yemeği de yendi.

Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eğitim Tesislerinde konaklayan İskenderun kafilesi ertesi gün kahvaltının ardından Eskişehir’e geçti. Buradaki gezi programı da oldukça renkli olurken, gençler Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Bal Mumu Müzesi, Masal Şatosu, Korsan Yelkenlisi, Hayvanat Bahçesi, Porsuk Çayı ile Kent Ormanında harika saatler geçirdiler.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, gezi sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Atamız Kurtuluş Savaşını cephede, meydanlarda verdi. Biz de dernek olarak yanımıza öğrencilerimizi alıp ziyaretine gittik. Çok duygusal anlar yaşadık konakladığımız Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün misafirhanesi 5 yıldızlı otel gibiydi. Öğrencilerimiz, Ankara’ya ve Eskişehir’e hayran kaldı. İlk defa şehir dışına çıktılar. Gençlerimiz üniversite tercihlerini büyük şehirde yapmayı istediklerini söylediler. Onlar için ufuk açıcı bir gezi oldu” diye konuştu.

Başkan Çakmaklı, Böylesi anlamlı gezinin gerçekleşmesine katkı sunan başta İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı olmak üzere, İlknur Kayı, Necla Tennioğlu, Doğan Çam, Cengiz Gül, Murat Bayırlı, Seven Barlık, Akide-Turan Ahi, Ümit Çarpar, Kevser Eczanesi, Nihat Eczanesi, Demet Melis Akgül, Gülhan Özcan, Ali Çelik, Sadet-Hasan Özalp ile Ayfer Kuseyri’ye ayrı-ayrı teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here