İskenderun’da 100.000 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi!

0
76

sigara kaçakçılığıDoğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takibat sonucu otobanda gerçekleştirdikleri operasyonda 100.000 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Reyhanlı’dan bir Tır aracına sigara yüklendiğini, aracın Güneydoğu Anadolu Bölgesine sigara sevkiyatı gerçekleştireceği bilgisini alan İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri aracı bulmak üzere kapsamlı bir operasyon başlatarak harekete geçtiler. Aracı uzun bir süre takip eden ekipler, İskenderun-Adana otobanında durdurarak inceleme başlattılar. Ekipler, durdurulan aracı güvenli bir yere çekerek Çay Tütün Dedektör Köpeği Gizmo ile tırın her tarafını taradılar. Yetenekli Gizmo’nun titiz araması sonucu Tırda boş meyve kasaları arkasına yerleştirilmiş özel bir bölme ile saklanmış 100.000 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak sigaranın Gümrüklenmiş Değeri 737.000 TL olarak açıklanırken, olayla ilgili 3 kişi adliyeye sevk edildi, 1 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here