İskenderun Yasta!

0
495

cenaze töreni1Minik Bedenler ve Anneleri Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

5 Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye İli Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında yaşanan elim trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden anne Hayriye Nur Seviner ve kızı Nehir Uludağ İskenderun Kaptan Paşa Camiinde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Cenaze töreni öncesinde taziye ziyaretlerinde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Hatay Valisi Ercan Topaca kazada hayatını kaybeden anne Sevgi Ayas ve oğlu Umut Ayas, anne Müzeyyen Keskin ve kızı Yağmur Keskin, anne Hayriye Nur Seviner ve kızı Nehir Uludağ ve öğrenci kardeşi Merve Gül Pembe’nin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

cenaze töreni2

Taziye ziyaretlerinden sonra İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu Kaptanpaşa Camisi’nde Hayriye Nur Seviner ve kızı Nehir Uludağ için cenaze namazı kıldırdı. Yaşanan acı olay sonrasında hayatını kaybeden anne-kız gözyaşları ve dualar ile sonsuzluğa uğurlandı.

Düzenlenen cenaze törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mevlüt Dudu ve Dr. Birol Ertem, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, hayatını kaybeden öğrenci ve velilerin yakınları ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Cenaze töreninde ayrıca Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık çelenkleri de vardı.

cenaze töreni3

Cenaze töreninin ardından Bakan Akdağ hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Hüseyin Eşen, Meryem Karakurt ve Ahmet Erdem Karakurt’u ziyaret ederek Hastane Başhekiminden yaralı vatandaşlarımızın durumu hakkında bilgi aldı.

Şehrin Birçok Yerinde Cenaze Namazları Vardı

Öte yandan kazada yaşamını yitiren, Sultan Keyik ile çocukları Beritan ve Baver Keyik’in cenazeleri ise Buluttepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çankaya Mezarlığı’nda toprağa verildi. Eşi ve çocuklarını kaybeden Vedat Keyik, törende yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

cenaze töreni4

Öğrenci Umut Ayas, annesi Sevgi Ayas, kazada annesi ve kardeşi yaralanan anaokulu öğrencisi Bahadır Karakurt’un cenazeleri Çankaya Mezarlığı’nda, öğrenci Yağmur Keskin ile annesi Müzeyyen Keskin Karaağaç Konarlı Mezarlığı’nda, bir öğrencinin kardeşi Merve Gül Pembe Şekere Mezarlığı’nda, veli Meral Sarı da Güzelçay Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Öğretmen Ahmet Cebeci’nin cenazesinin ise bugün Kaptanpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazına müteakip toprağa verileceği, şoför Feruşah Esen’in cenazesinin ise Diyarbakır’a gönderileceği öğrenildi.

cenaze töreni5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here