İskenderun Orman Yangınıyla da Sarsıldı!

0
170

İskenderun yine orman yangınlarıyla sarsıldı. Karayılan, Denizciler ve Sarıseki Mahallelerine yakın bölgede çıkan orman yangını sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı. Rüzgârın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi tehdit ederken, vatandaşlar bölgeden koşarak uzaklaşmaya başladı. Ekipler gece boyunca söndürme çalışmalarını sürdürdü.

Olay yerine sevk edilen helikopter, arazöz, su tankeri, iş makineleri ve çok sayıda söndürme ekibiyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de İskenderun’da çıkan orman yangınını havadan inceledi. Uçakla yanan bölgeleri ve söndürme-soğutma çalışması yapılan alanları gören Pakdemirli, yetkililerden çalışmalara ilişkin de bilgi aldı.

Sarıseki Mahallesinde söndürme çalışmaları devam eden yangında alevler bazı yerleşim yerlerine sıçramış, Payas-İskenderun Otoyolu tedbir amaçlı trafiğe kapatılmıştı.

Denizciler Mahallesi Akarca mevkisinde çıkan yangın ise yerleşim yerlerine yakın alanda etkili oldu. Yangın, ekiplerin müdahalesine rağmen rüzgârın da etkisiyle hızla ilerledi. Tehdit altında olan evler tahliye edilirken, yangın İskenderun Organize Sanayi Bölgesine kadar ilerledi.

Öte yandan İskenderun’da çıkan orman yangınıyla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ayrıca bölgeye su taşırken freni arızalanan su tankeri, 12 araca çarparak durabildi. Alınan bilgiye göre, 33 ADN 586 plakalı su tankeri, Denizciler Mahallesinde seyir halindeyken fren arızası nedeniyle kontrolden çıktı. Su tankeri, bazıları park halinde olan 12 araca çarparak durabildi. Kazada hafif yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İskenderun’a bağlı Karayılan, Denizciler ve Sarıseki Mahallelerinde yaşanan Orman Yangınları tüm kentte gün boyunca elektrik kesintilerine de neden oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here