İskenderun Lisesi Öğrencilerinden ODTÜ’ye Bilim Gezisi

0
684

odtü gezisi1İskenderun Lisesi Comenius Projesi kapsamında ODTÜ Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesine 20 öğrenci ve öğretmenler, Necat Tektaş, Mithat Kaba, Savaş Barış, Yaşar Ergüden, Özkan Parlar, Nermin Yolcu, Fulya Bektaş ve Müdür Yardımcısı Adil Karaali ile birlikte “Bilim Gezisi” düzenlediler.

ODTÜ Üniversitesi Müdürü Prof. Ahmet Erkan Kıdeyş “Deniz Bilimlerinin Önemi – Denizlerimizde Yaşam”, Ekin Akoğlu “Deniz Ekosistemi Oyunu”,  Ceren Güraslan “Deniz Fiziği”, Mehmet Kaptan, Eren Pınar “Deniz Kimyası”, Devrim Tezcan “Deniz Jeolojisi”, Ass. Prof. Dr. Barış Salihoğlu  “ Küresel İklim Değişimi Ve Denizler”, Gülce Kurtay  “Deniz Araştırma Seferleri ‘1; Rodos Seferi’”, Ezgi Şahin “Deniz Araştırma Seferleri ‘1; Karadeniz Seferi’”, Gülce Kurtay, Ayşe Gazihan Akoğlu “Fitoplankton”, İlayda Destan Öztürk, Zikri Mıcık “Zooplankton”, Özge Tutar, Ezgi Şahin “Balık”,  İlayda Destan Öztürk “Deniz Memelileri”, Sinem Cihan “Sıvı Ve Katı Atıkların Denizler Üzerindeki Etkisi Ve Kaplumbağalar” konularında İskenderun Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenlerine bilgiler verdiler.

odtü gezisi2

İskenderun Lisesi İngilizce Öğretmeni Proje koordinatörü Necat Tektaş, amaçlarının öğrenci ve ailelerinin dikkatlerini çevre sorunlarına çekmek olduğunu söyledi. Tektaş, bu bilim gezisinden sonra öğrencilerin denize, denizdeki canlılara karşı daha duyarlı hale geldiklerini görerek, proje amaçlarına ulaştıklarını belirtti. Tektaş, İskenderun Lisesi Öğrencileri proje kapsamındaki 5 başlıktan biri olan “Geri Dönüşüm” konusunu çalışmak üzere Almanya, İspanya, Romanya, İtalya’dan gelecek öğrencilerle birlikte Macaristan’a gideceklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here