İskenderun Limanından Ro-Ro Seferleri Artıyor

0
204

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı söz alan üyeler farklı konulara değinirken, Turman Gemi Acenteliği yetkilisi Teoman Gülay’da Ro-Ro seferleri ile ilgili bilgiler verdi.

Turman Gemi Acenteliği yetkilisi Teoman Gülay, İskenderun Limanından, Mısır ve Hayfa Limanlarına seferlerin başladığını ve çok yakın bir süre sonra Suudi Arabistan’a da seferlerin başlayacağını söyledi. Gülay meclis toplantısında yaptığı konuşmada; “İsrail’in Hayfa şehrine seferlere başladık. Hayfa’dan 18 saatte Ürdün kapısına nakliyecilerimizi götürüyoruz. Vizeyi biz yaptırıyoruz. Haftada bir sefer yapıyoruz ve bunu ikiye çıkartabiliriz. 2 bin 500 yolcu kapasiteli gemimiz mevcut. Ürdün’den bizim tarafa çok yoğun talep var. Haftada iki sefer yaparsak 250 araç limanımızdan geçecek.

İkinci Ro-Ro hattımız da İskenderun-Suudi Arabistan arasında 19 saat süren bir seferimiz olacak. 117 aracı yüklüyoruz Suudi Arabistan’ın Duba Limanına götürüyoruz. Suudi Arabistan’a gidiş dönüş 3 bin 100 dolar, Hayfa’ya ise gidiş dönüş 2 bin 650 dolar. Limandan sonraki masraflar ise şoförlere ait. Bir seferde 250 yolcu götürdük. Taleplerimiz oldukça yoğun. Hacı adayları da deniz yolu ile gitmek istiyor ama şu an bunu karşılayamıyoruz. Gemimizin konforu bir Hilton Otel konforundadır.  Hayfa’ya sefer sayısını da üçe çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Ugutmen’den Bilişim Değerlendirmesi

Adana’da düzenlenen Bulut Bilişim’de katıldığı toplantılar hakkında bilgiler veren İTSO yönetim kurulu üyesi Servet Uğutmen de; “Son zamanlarda adını sıkça duymakta olduğumuz bir kavram olan Bulut Bilişim, bilgisayarımızda değil de internet üzerinden erişime açık olan dünyanın farklı yerlerinde bulunan sunucular üzerinden çalıştırılmasıdır. Kullanıcılar belli bir ofise ya da alana hapsolmadan kurulum gerekmediği için dünyanın her yerinden Bulut Bilişim hizmetlerine erişilebiliyor. Bulut Bilişim özellikle şirketler için verimli bir çalışma ortamı sunuyor olsa da son zamanlarda kişisel kullanıcılar da Bulut Bilişim’in hizmetlerinden faydalanıyor” diye konuştu. Uğutmen, Adana’da katıldığı toplantıda görüşülen diğer konulara da başlıklar halinde değindi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here