İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

0
99

katı atık birliği3İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı Belediye ve Birlik Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan İskenderun Belediye ve Birlik Başkanı Yusuf Civelek; “Çöp sorunu yalnız Türkiye’nin değil dünyanın sorunudur. Türkiye’de birçok yerde çöp sorunu vahşi depolamayla geçiştiriliyor. Şu anda Türkiye’nin en modern katı atık bertaraf ve değerlendirme tesisi İskenderun’da çalışır vaziyette. Bugün itibariyle fabrikanın ayrıştırma ünitesi çalışıyor. Tıbbi atık ünitesi, kompost tesisi bitti. Yapımı devam eden garaj ve personel binası bitmek üzere. Lot çalışması devam ediyor. Bu yıl içinde tamamlanacak. Böylece dağın bu tarafındaki çöp sorunu tamamen çözülmüş olacak” dedi.

Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ndeki ürünlerin test edildiğini, kaliteli ürünler kullanıldığını da belirten Başkan Civelek; “25-30 yıl tesisin çalışmasını sürdürebilecek kalitede. Malzeme kalitesi önemli” diye konuştu.

Çöp sorununun çözümünde ayrıştırma tesisine kesinlikle ihtiyaç olduğunun altını çizen Belediye ve Birlik Başkanı Yusuf Civelek; “Türkiye’de bunu başaran sayılı illerden biri oluyoruz. Çok önemli bir sorunu birlikte çözmüş olacağız. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinden 2012 yılı Birlik Kesin Hesabı görüşülmesi ve kabul edilmesi, birlik üye aidatlarının ödenmesi hususu görüşülürken son olarak Birlik Encümen üyesi seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Birlik Encümen Üyeliklerine Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özen, Kozludere Köyü Muhtarı İrfan Cinasal seçildi. Yapılan seçimin ardından, toplantı gündemi sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here