İskenderun Halk Eğitim Merkezi Avrupa’da

0
408

Türk Ulusal Ajansı tarafından Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları adıyla planlanan faaliyetlerin, 2014 yılından itibaren Erasmus+ (plus ) adını aldığını belirten İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Proje yasal temsilcisi Suat Nesim Sarı, bu programın Türk Ulusal Ajansı tarafından 2014-2020 yılları arasında uygulanmak üzere eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor alanını da kapsayacak şekilde planlandığını ifade etti.

Erasmus+ projelerinin kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması bakımından destek olduğunun altını çizen Sarı; “Bu projeler, kurumlara ve çalışanlara çok güzel fırsatlar ve olanaklar sunmaktadır” dedi.

Kurum Müdürü Suat Nesim Sarı, bu kapsamda yürüttükleri projeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İskenderun Halk Eğitim Merkezi olarak ‘Dilciler ve Bilişimciler Avrupa’da iş Başında’ isimli Erasmus+ projemizi tamamladık. Bu proje sayesinde 8 bilgisayar öğretmenimiz Almanya’da yazılım konusunda eğitim alırken İngilizce öğretmenlerimiz de İngiltere’de ‘Akıcı İngilizce’ eğitimine katıldılar. Katılımcılar bu eğitimden çok olumlu dönütler aldılar” diye konuştu.

Erzin Dörtyol ve Belen Halk Eğitim Merkezleri ile konsorsiyum halinde gerçekleştirilen diğer bir proje olan “Yabancıların Dil ve Mesleki Eğitimi” konusunda ise İsveç ve Almanya’ da 5 öğretmenin eğitim aldığını belirten Sarı; “Eğitim kalitesinin yenilikçilik ve proje tabanlı çalışmalarla yükseltilebileceği gerçeğinden hareketle bu tür proje çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Proje İletişim Kişisi ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni Mustafa Taşkıran ise şu açıklamalarda bulundu:

“Proje sayesinde iki yabancı ülkeye gitmek ve oralarda eğitim almak, farklı kültürlerden insanlarla birlikte aktivite yapmak; kurumumuzdaki personelin bilgi, beceri ve deneyimlerini arttıran çok güzel birer çalışma olmuştur. Aldığımız eğitim ve edindiğimiz deneyimleri kendi kurumumuzdaki kursiyer ve meslektaşlarımızla paylaşıyoruz ve çok olumlu dönütler alıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here