İskenderun Balıkçı Barınağında Güzel Şeyler Oluyor!

0
626

İskenderun Balıkçı Barınağında yapılan son çalışmalar göz dolduruyor. İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç, barınak içerisinde aldığı acil önlemlerle barınağı eski konumuna hızla yaklaştırdıkları için İskenderun halkından olumlu söylemler aldıklarını belirtti.

İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü ise barınağın daha güzel çalışması için görevli memurları vasıtasıyla devamlı şekilde barınağı gözlem altına alarak su ürünleri kooperatifine ve tekneleri olan balıkçı esnafına yardımcı oluyor. İskenderun Deniz Ticaret Odasının nakdi yardımlarıyla yapılan çalışmalar bayağı hız kazandı. Su ürünleri kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ve barınak saha koordinatörü Birol Karakaya birlikteliği barınakta olumlu çalışmaları da beraberinde getiriyor.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yücel Dalgıç önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizerek; “Su Ürünleri Kooperatifimiz kontrolünde yapılan çalışmalarda, üyelerimize her türlü fedakârlıkla hizmet vermekteyiz. Bizleri her konuda destekleyen başta Kaymakamımız Sayın Recep Soytürk ile İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetimine şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.

Dalgıç, sözlerinin devamında ise yapılması gereken acil işleri de sıralayarak; “İskenderun balıkçı barınağında görev yaparken, balıkçı esnafımızın mağdur olmaması için her türlü fedakârlığı gösteriyoruz. Bilindiği gibi barınağımıza uzunca bir zaman giren çıkanlar belirsizdi. Çoğu istemediğimiz olayların oluşmasına engel olamadığımıza tek sebep, maddi imkânsızlık idi. Bundan dolayı önlem almakta zorlanıyorduk. Şu an kendi periyotumuzu sağlamış vaziyetteyiz. Gece görüş kamaralarımız faaliyette.

Eksikliğimizin en önemlisi ise borcundan dolayı kapanan ışıklandırmalarımızdır. Elektrik direklerinde lambaların yanmaması gece büyük sıkıntı yaratıyor. Tuvalet konusu da gündemimizde onu da başaracağız. Teknelere su ve elektrik enerjisi verme projemizi de hayata geçireceğiz. Barınağımıza giriş ve çıkışlar kontrolümüzde! Her önüne gelen barınağımıza giremeyecek. Özellikle devletimizin men ettiği her türlü vakaların karşısında yer almaktayız. Çünkü barınağımız bir noktada gümrüklü sahamız sayılmaktadır. Arzum tüm sivil toplum örgütlerinin, özellikle İskenderun Ticaret Sanayi Odası ve İskenderun Teknik Üniversitemizin de bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here