İsdemir’de, Önce İnsana Verilen Değer, Başarıyı İşte Böyle Getirdi

0
110

Geçmişte, saatleri kurma işlemlerinden dolayı bayağı yorulurduk. Hele çoğu zamanlarda ise saati kurmayı unuttuğumuz çok olurdu. Teknolojiden uzak saatimizle hangi vakitte olduğumuzu şaşırırdık. Dedem tren kabartmalı köstekli saatini kurarken, onu hayranlıkla izler ve bir sonraki saat kurma zamanını dört gözle beklerdim. Daha sonraları sallayınca kurulan saatler icat edildi. Her gün saat kurma işlemleri de böylelikle tarihe karışmış oldu. Sallama saatlerin kötü yanı her daim kolunuzu gelişi güzel sallamanızdı. Ama rahmetli babam yine de elle kurmalı ‘NACAR’ markalı kol saatinden ömrünün sonuna kadar ondan bir türlü vazgeçemedi.

Daha sonra yılar yılları kovaladı ve teknolojiler o kadar çok hızlı şekilde gelişti ki saatleri kurma ve sallama derdimiz bitti. Pilli saatler şu anlarda günlük yaşantımızda… Son gelişmeler ise daha enteresan! Güneş enerjileriyle çalışan hassas saatler piyasalarda ve alıcıların yoğun taleplerinde… Şimdi bu saat olayı nerden çıktı diye düşünebilirsiniz.

İsdemir’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili toplantılara katılmışlığım oldu. Toplantı sunumunu yapan üst düzey yöneticiler, çalışanların ilk önce iş sağlığını ilgilendiren konuları anlatıp yerinde tatbik ettiler. Konuların takipçisi olduklarını ilk günden bu güne dek izlerim. İşverenin bu katı tutumundan dolayı bir insan olarak onlardan gurur duymamak elde mi? İsdemir’in özelleşmesinden sonra gerçekleştirdiği başarılarının altında hep insana verdiği önem yatıyor.

İlk önce insana yapılan yatırımlar sonucunda, hedeflenen üretim kendiliğinden oluştu. Fabrika hızla yukarılara doğru başarı grafiğini yükseltti. İsdemir’in geçmiş dönemlerinde çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliğini hiçe sayarlardı. Bu yüzden her yıl birçok fabrika çalışanları geçirdiği iş kazaları sonucu ya ölür ya da sakat kalırdı. Parçalanmış ailelerin yaşantıları içler acısıydı… Öksüz ve yetim kalan çocuklar, dul eşler, acı dolu günleri haksız şekilde yaşardı.

Dikkatsizlikler sonucunda çok ocaklar söndü. İsdemir’de İnsana verilen önem sayesinde, çalışan insanların çocukları da çalışanı gibi bilinçlendi!. Körpe beyinlere verilen doğru mesajlar, Aile içi huzur ve güveni tam manasıyla sağladı. Babası veya annesi işe giderken, onların sıhhatli şekilde eve dönmeleri konusunda öğrendikleri tüm konuları ebeveynleriyle paylaştılar. Aile sevgisi ve mutluluğu ön plana geldi. İş sağlığı ve güvenliği konuları aile bütünlüğü çerçevesinde görülmeye başlandı.

Sonuçta ise; İş kazalarının azalması sağlandı, asgari derecelere düştü. Bölgemizin etrafında irili ufaklı bir çok can alıcı sanayi tesisleri faaliyette! İsdemir iş sağlığı konusunda bir okul ve o okulda öğrenecek çok şeyler var. İsdemir’de oluşan ve özellikle canları ilgilendiren emniyet kilidinin bu başarısı, yönetiminin kararlı ve çok başarılı çalışmalarıyla oluştu. Fabrika sahalarının değişik ünitelerinde haftanın her günü yapılan eğitimler, teknolojik bilimsel çalışmalar, özellikle ele alınan iş sağlığı ve güvenliği, üretimde oluşan katma değerleri tavan yaptırıyor.

Türkiye’yi özlenen ülke olmaya doğru hızla yaklaştırma çabasında, Dünya standartları bence İSDEMİR’de oluşmuş. Kaidelere uyan insanlar, ünitelerde değişik renk bayrak uygulamalarıyla kendilerini belli ediyor. Fabrika ve site sahasında uygulanan trafik kuralları, tam manasıyla takdire şayan! İsdemir bünyesinde faaliyet gösteren insan kaynakları çok yoğun faaliyette! Site içerisinde yayın yapan kapalı devre televizyonla, evlere kadar ulaştırılan görüntülerde vurgulanmak istenen gerçek eğitim, beyaz camla tüm konutlara ulaştırılıyor ve yayınları izleyen aile bireyleri babalarını çalışırken gururla onları izliyor.

isdemir-iş güvenliği2

İş sağlığı ve güvenliği haftası; yalnız Mayıs ayında değil, İsdemir’de yıl boyu her an her saniye çalışanların baş gündem konusu!

İSDEMİR Genel Müdürü Sn. Recep Özhan için her konuda olduğu gibi ‘önce insan’ sloganı onun vazgeçilmezi. Verilen talimatlar aynen ve harfiyen uygulanılıyor. Yorgunluğun ardından, kazasız ve belasız geçen bir günün keyfi ile rahat! Üst ve Alt yönetim de bu olumlu gelişmelerden ötürü huzur içinde.

Eski bir İsdemir çalışanı sıfatıyla, insana verilen önemi çok net görüyor ve takdir ediyorum. İş sağlığı güvenliği yalnızca İsdemir ile sınırlı değil. Fabrikada ek çalışmalar yapan taşeron firmaların de ana öncelikli uyması gereken kuralların en başında geliyor.

Makalemin sonunda, kazasız, belasız, huzur dolu günler geçirilmesi dileğimi belirtiyorum. O saatler var ya o saatler, bitmez-tükenmez sinerji ve enerjileriyle ülkemizin kalkınma ritmidir.

Yurdumuza örnek teşkil eden kuruluşlarımızla gurur duymaya, kuşaklar boyu devam edeceğiz. İSDEMİR, “DÜNYA FİRMASI” zaten olmuş! Darısı diğer kuruluşlara…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here