İsdemir Genel Müdürü Özhan: “Türk Ekonomisine Her Gün 4 Milyon Dolar Katkımız Var”

0
1072

igc-isdemir1İskenderun Demir Çelik Fabrikası Genel Müdürü Recep Özhan, dünyada kar eden ender kuruluşlardan biri olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ı ziyaret etti. Sohbet sırasında bazı bilgileri paylaşan Özhan, en büyük dersi 2008 krizinde çıkardıklarını, 2009 yılında 876 milyon Lira zarar ettiklerini belirterek o günden bu yana uyguladıkları özel strateji ile İsdemir’in 2014’de ülke ekonomisine 1.5 milyar Dolar, 2015’de 1.2 milyar dolar katkıda bulunduklarını 2016 da ise bu rakamların altına inmeyeceklerine inandıklarını ifade etti. Özhan, dünyada şu anda demir çelik sektöründe kar eden kuruluşların sayısının çok az olduğunu, büyük çoğunluğunun zararda olduğunu belirterek; “Biz stratejimizi değiştirmeseydik, diğerleri gibi zararda olacaktık. Ama gururla söylüyorum ki karda olan bir kuruluşuz. Bunun önemli nedenlerinden biri dönüşüm maliyetinde ton başına 70 Dolar iyileştirme yapabilmemiz. Bunu yapmasaydık biz de büyük zararlara girerdik” dedi.

igc-isdemir2

Günlük 4 Milyon Dolar…

İsdemir’in her gün Türk Ekonomisi’ne 4 milyon Dolar katma değer sağladığını da, geçen yıl 1 milyar lira civarında vergi v.s. ödediklerini ifade eden Özhan, Mart ayı sonunda İsdemir hisselerinin borsa ikincil piyasasında işleme gireceğini de söyledi. Özhan; “Bu durum bizim için yeni sorumluluklar demektir. Bizim en büyük gayemiz memleketimiz için bir tuğla üstüne bir tuğla koymak, memleket ekonomisine 1 dolar daha fazla katkıda bulunmak. Bir kişinin dahi iş sahibi olmasını görmek bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, İsdemir’i her İskenderunlunun, Payaslının, Dörtyollunun kendi fabrikası gibi gördüğünü, benimsediğini, gazetecilerin de aynı duygular içinde olduğunu belirterek İsdemir Genel Müdürü Özhan’ı Pazar günü Gazeteciler Konfederasyonu’nun İskenderun’da yapacağı toplantıya davet etti. Cıncık, başarılı çalışmaları, halkla ilişkileri nedeniyle İsdemir Genel Müdürü Özhan’a bir plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here