Hatay, Fransa’da 89 Ülkeden 21.500 Ziyaretçiye Tanıtılıyor

0
166

büyükşehir fuar1Başkan Savaş, Hatay’ın Görücüye Çıktığı MIPIM Fuarı’nda TGRT Haber ve NTV’nin Canlı Bağlantı Konuğu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’ı tanıtmak ve şehre yatırımlar kazandırmak amacıyla bulunduğu Fransa’nın Cannes şehrinden TGRT Haber’in ‘Günün İçinden’ ve NTV’nin Para Kuşağı’na canlı bağlantı konuğu oldu.

Başkan Savaş fuarın ilk günüyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 4 dev proje ile dünya genelinden ve özellikle Avrupa Kıtası’ndan katılımcıların büyük ilgi gösterdiği ve 89 ülkeden 21.500 ziyaretçi tarafından ilgiyle takip edilen MIPIM Fuarı’nda emlak ile gayrimenkul gurularını Hatay’a yatırım yapmak üzere davet ettiklerini kaydetti.

Yaptığı değerlendirmede, böylesine önemli uluslararası organizasyonlarda Hatay’ın yer almasının önemine dikkat çeken Başkan Savaş, “Müze heykeli, Aquapark, Teleferik ve 3. Derece sit alanı olmak üzere 4 proje ile bu önemli fuara katıldık. Hatay’a gösterilen büyük ilginin devam etmesi için misyon yüklendik. Bu yıl 19 kişi ile geldik ama önümüzdeki günlerde sayımızı ve projelerimizi arttıracağız. Kentsel dönüşüm başlangıcımız da var. İskenderun’da 5 yerde kentsel dönüşüm için çalışılıyor. Biz de kentler gecekondulaşma ile başlıyor. Tüme varmak için farklı noktalardan, kentsel dönüşüm konusunda tarihi dokuyu koruyarak onlarla birlikte yaşayabilecek özel projeler yapıyoruz. Yani yaşam merkezi olsun ama yanındaki tarihi kimlikle bütünleşsin istiyoruz ve buna uygun projeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

büyükşehir fuar2

Hatay’daki inanç renkliliğinin dünyada nadir görülen bir özellik olduğunu vurgulayan Başkan Savaş; “Hatay M.Ö 13 medeniyete ev sahipliği yapmış.  İlk yıllarda Musevilik gelmiş. M.S. Hıristiyanlık gelmiş. Hıristiyanlığın da ilk mağara kilisesi Hatay’da. 638’li yıllarda İslamiyet ile tanışmış. Bu üç din hiçbir sorun olmadan Hatay’da yaşamış. Habib-i Neccar, Hıristiyanlığa inanan ilk kişi. Hıristiyanlık dinine inandığı için idam edilmesi ile camiye adı verilmiş. Şehrimiz çok renkli bir şehir. Bu şehir birlikte yaşama kültürünü yaşamış yüzyıllardır kardeşçe yaşamış dünyaya örnek olmuş bir şehir. Bu özelliklerin dünyaya yayılması için buradayız. Hıristiyan Alemi, Haziran ayında 5. Hac bölgesi olan Saint Pierre Kilisesi’ne gelip hac vazifesini yerine getiriyor” diyerek kentin inanç turizmi açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Başkan Savaş, Ortadoğu’da yaşanan sıcak savaşın yerini bir ateşkes ortamına bırakmasıyla birlikte Akdeniz aracılığıyla 42 ülkeye ulaşılabilen ve bölgede 15 ülkeye açılan Hatay’ın ekonomi ve yatırım bağlamındaki stratejik önemine dikkat çekerken, yatırımcıların bu özellikleriyle Hatay’a akın edeceğine olan inancını dile getirdi.

Hatay’ın İstanbul’dan sonra Türkiye’nin 2. Lojistik Merkezi olduğuna değinen Başkan Savaş, kentsel dönüşüm, tarihi dokuyu geleceğe taşıma, deniz- sağlık turizmi ve teknoloji yatırımlarına dönük yatırım projeleriyle Hatay’ın dünya nezdinde cazip kentlerin başında geldiğini ifade etti.

Türkiye’den 821 katılımcının 685 metrekarelik İstanbul Çadırı’nda dünyanın en önde gelen emlak ve gayrimenkul yatırımcılarını ağırlayan MIPIM Fuarı’nda Hatay’ın 4 mega projesini dünyaya tanıtan Başkan Savaş, kentin 15 ilçesiyle refah seviyesini yükseltmeyi ve ulusal ile uluslararası yatırımlarla Ortadoğu’daki gelişmelerden kaynaklı olumsuz havayı bertaraf etmeyi amaçlıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here