İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcı Bayram Yurtçiçek; “Düzen Partilerine Ders Verin”

0
142

işçi partisi açıklama10İşçi Partisi Defne ilçesi için merkez seçim bürosunu Uğur Mumcu meydanında yani Gezi direnişinin bulunduğu mahallede büyük bir katılımla miting havasında açtı. Binlerce Defneli açılışa gelerek, “Defne’ye Cafer Özenir, Defne’ye kardeş kanı akıttırmayan İşçi Partisi yakışır” haykırışları ile destek verdiler.

Açılışa katılan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcı Bayram Yurtçiçek, İşçi Partisi’nin Hatay’da büyük direnişle Türkiye-Suriye savaşı çıkartmak isteyenlere karşı mücadele ettiğini ifade ederek; “Bu direnişe bütün imkanlarını seferber eden Çekmece belediye başkanımız Cafer Özenir destek vermiştir. Onun için bu kahramanca direnişe önderlik eden, bu kahramanca direnişe bütün imkanlarını kullanan parti ve insana oyunuzu vererek, kardeşlik şehrini kuralım” diye konuştu.

CHP ve MHP’ye güç birliği oluşturulması yönünde teklifte bulunduklarını ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını da hatırlatan Yurtçiçek; “Hatay halkı barış için fitili ateşlemiştir. Hatay halkı 16 Eylül’lerde Suriye’yi yıkma planlarına eylemli olarak direnerek, halk hareketini ateşlemiştir. İşte Size; O halk hareketini yerel yönetimlere taşıyın. O halk hareketine önderlik eden, onu planlayan parti ve adayları iktidara taşıyın. Bu direnişte hiçbir belediye başkanı yokken, belediyenin araç ve imkanları ile Özenir katılmıştır. Onun için Oy pusulasında yıldıza ve Cafer Özenir’e basacaksınız ve düzen partilerine bir ders vereceksiniz” diyerek İşçi Partisine destek ve oy istedi.

İşçi Partisi Defne Belediye Başkan Adayı, Çekmece Belediye Başkanı Dr. Cafer Özenir de konuşmasına Defne ve Hatay’ı ayrıştırmaya çalışanlara seslenerek başladı. Özenir; “Biz Defne’yi ayrıştırmaya çalışanlara karşı birliği savunduk. Biz laikliği savunacağız, biz Cumhuriyeti savunacağız, biz Mustafa Kemali savunarak, 30 Mart’ta bunu taçlandıracağız.. Halkçı belediyeciliği; Defne’ye, Türkiye ve emperyalist güçlere buradan göstermiş olacağız. Bu ayrıştıranlara karşı bütün gücümüzle 30 Mart’a hazırlanacağız, hep birlikte Atatürkçü bir Defne’yi kuracağız. Biz buradan emperyalizme, AKP ve onun işbirlikçilerine cevap vermek için buradayız. Defne’yi Allah’ın izini, sizlerin destekleri ile kazanacağız. Bizim karışımızdaki güçler, bizim düşüncelerimizin karşısında, bizim kararlılığımız karşısında, un ufak olacaktır” şeklinde konuştu.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek ve İşçi Partisi Defne Belediye Başkan Adayı, Çekmece Belediye Başkanı Dr. Cafer Özenir’in konuşmaları alkış ve ‘Mustafa Kemalin Askerleriyiz’, ‘Silkele başkan düşecekler’, ‘Katiller değil halkçı belediye başkanı adayına oyunu ver’, ‘Türkiye-Suriye kardeştir’ sloganları ile sık-sık kesildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here