İSÇEİD Üyelerinin Davası 8 Nisan’a Ertelendi

0
186

isçeid dava1Akbay; “İnşallah Emekler Boşa Gitmeyecek!”

İSDEMİR Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin, İSDEMİR A.Ş.’ye İskenderun Ticaret Mahkemesinde açtıkları davanın 2. duruşması 29 Ocak 2016 Cuma günü görüldü. Dava 8 Nisan 2016 tarihine ertelendi.

Kar pay dava duruşması sonrası adliye önünde İSÇEİD üyeleri tarafından basın açıklaması yapıldı. İSÇEİD Başkanı Bayram Özraslan ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Sosyal Haklar Derneği (SHD) üyeleri de katılım göstererek işçilere destek verdi.

SHD İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, adliye önünde yapılan açıklamada söz alarak bu davada Sosyal Haklar Derneği olarak, avukatları ve üyeleriyle İSÇEİD üyelerinin yanında olduklarını ve onları desteklediklerini kaydetti.

isçeid dava2

14 senedir alınan hisselerin kar paylarının geri alınması konusunda ısrarcı olunduğuna dikkat çeken Avukat Akbay; “İnşallah davamıza, sayıca katlanarak, artarak daha iyi sahip çıkacağız. Mahkeme bu davayı ancak bir heyet halinde görebilir. Her iki tarafa uzlaşma önerisinde bulunuldu. Genellikle emekçi insanlar uzlaşır ama buradaki uzlaşma toplumdaki uzlaşma kavramı değildir. Herkes taleplerinde ısrarcı oldu.

Bizlere ‘14 senedir alınmış olan hisselerin kar paylarının geri alınması konusunda’ ısrarcı mısınız diye sordular. Bizler de ısrarcıyız dedik. Açılan davaları dikkate alarak karşı taraf ise bu davanın görülmemesini istedi. Heyet, gelecek duruşmada belgeler toplandıktan sonra bu davanın görülüp görülemeyeceğine karar verecek. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here