Cumhuriyet Kadınlarından Teröre Lanet!

0
118

cumhuriyet kadınları15Cumhuriyet Kadınları Derneği İskenderun Şubesi havuzlu çarşıda bir basın açıklaması yaparak PKK başta olmak üzere terörü lanetlediler. Basın açıklamasında ‘Kahrolsun PKK ve ABD’ sloganları atıldı.

Dernek yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasını Dernek adına sekreter Fatma Paksoy yaptı. Paksoy açıklamasında her türlü terörü kınadıklarını, asker ve polislerin vatan savunmasındaki savaşını desteklediklerini söyledi.

Paksoy öncelik olarak milletin ve vatanın birliği geldiğini bölünmez bütünlüğünün yanında barış ve kardeşçe yaşama dikkat çekti. Paksoy; “Nereden kimden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun, her türlü terörü kınıyor ve lanetliyoruz. Teröre karşı mücadele eden askerlerimizin, polisimizin yanında yer alıyor, onların vatan savunmasındaki verdikleri onurlu mücadeleyi destekliyoruz. Bu uğurda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyor, değerli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.Yurdumuzda komşularımızla ve dünya ile barış istiyoruz. Bize dost olan ülkelerle yolumuza devam etme, ekonomik ve siyasi işbirliği yapma yolunda atılacak adımları, destekliyoruz. AB ülkelerinin kapı kulu olmak istemiyoruz. ABD emperyalizminin ülkemiz üzerindeki kötü emellerini gerçekleştirmelerine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Çıkarılmak istenen yasalarla başkanlık sistemini desteklemediklerinin altını önemle çizen Paksoy; “Yeni anayasa talebine asla katılmıyoruz. Günümüze kadar 112 maddesi değiştirilen anayasanın darbe anayasası olduğundan söz etmenin doğruluğuna katılmıyoruz. Ülkemizin ihtiyacı yeni anayasa yapmak değil, seçim barajının kaldırılması ve siyasi partiler yasasının yeniden düzenlenmesidir. Tüm eğitim çağındaki çocuklarımızın bilimsel, laik, modern, akılcı ve teknolojik ve çağın gereklerine uygun donanımlı devlet eliyle tesis edilmiş okullarda devletçe verilecek eğitimle eğitilmelerini ve dünya ülkeleri arasında saygın bireyler olarak anılmalarını istiyoruz. Çalışma çağında olup, işsiz olan tüm vatandaşlarımızın, sadaka kültüründen uzak onurlu bireyler olarak, çalışabilecek güvenceli, sağlıklı iş ortamında emeğinin karşılığını alabilecekleri, iş olanağına kavuşmaları için ciddi istihdam yaratacak yatırımların acilen devletçe yapılmasını istiyoruz.

Bu taleplerimizin gerçekleşmesi için elimizi değil, başımızı taşın altına koymaya hazırız. Aziz Türk milletine gururla beyan ediyor, dost ve düşman tüm dünya ülkelerine haykırıyoruz. TC devleti sahipsiz değildir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here