İnönü’deki Kutlamalar Velileri de Coşturdu

0
190

inönü tören1Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında bu yıl kutlamaları her okul kendi bünyesinde yaptı. İskenderun İnönü İlköğretim Okulunda da dün gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri, veliler tarafından büyük alkış topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını bu yıl okullar kendi bünyelerinde gerçekleştirdiler. İnönü İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen kutlama programının açılış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Şaban Döner; “Milletçe aynı sevinç ve duyguları paylaştığımız böyle günler bayramdır. İşte 23 Nisan’da bu bayramlardan biridir. 94 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, ilk milli meclis olan ve kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür.

inönü tören2

Bu meclis önemli kararlara imza atarak, yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli görevler üstlenmiştir. İşte Türk Milleti için bu kadar önemli olan 23 Nisan tarihi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak hediye edilmiştir. Sevgili çocuklar gün sizin gününüzdür. Hepinizin bayramını en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Okul öğrencilerinin; bayrak rondu gösterisi, oratoryo gösterisi, Anadolu Ateşi gösterisi, Kafkas ve Zeybek oyunları ile halk müziği korusu gösterileriyle dolu-dolu geçen 23 Nisan Bayramında, çocuklar gösterilerini büyük bir özveri ve coşku ile yaparken, çocukların velileri de evlatlarının bu coşkusuna ortak oldular. Veliler, öğrencilerin bu güzel gösterileri sonunda onları uzu süre alkışladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here