Minik Vali; “Aile Çocuğun Aynasıdır”

0
289

vali-öğrenci ziyaret23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Beyhan Gençay Ortaokulu öğrencileri Necmiye Yaren Nişli, Aylin İlayda Torun ve Ahmet Şerbetçioğlu, Okul Müdürü Mustafa Yaşar Tangüleç eşliğinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.

Günün anısına kısa süreliğine Vali koltuğuna oturan 6. sınıf öğrencisi Necmiye Yaren Nişli, Vali Lekesiz ile sohbet etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hatay’a dair projelerinden ve hedeflerinden bahseden Nişli, eğitim konusunun önemine değinerek; “Her şeyin başı eğitim, eğitim varsa çözülemeyecek sorun kalmaz” dedi.

Okul öncesi eğitimin de esasen aileden ve sosyal çevreden başlayacağına vurgu yapan Nişli; “Aile çocuğun aynasıdır. Çocuk, okuyan bir ailede yetişiyorsa okumaya meraklı olur, güzel konuşan bir ailede yetişiyorsa ifade yeteneği güzel olur. Çocuk ailede ne görürse onu alır bu nedenle anne ve babaların bu konuda çok hassas ve dikkatli olmasında yarar var” diye konuştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin iyi yetişmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek; “Gençlerimizin her geçen gün daha da iyi yetiştiğini görmek, geleceğe dair umutlarımızı daha da güçlendiriyor ve besliyor. Çocuklarımızı yetiştiren anne ve babalara, öğretmenlere teşekkür ederim” dedi.

 23 Nisan’ın anlamı ve önemine de değinen Lekesiz, Cumhuriyet’e giden yolda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemli bir adım olduğunu söyledi.  Vali Lekesiz çocuklara ziyaretin anısına tablet bilgisayar hediye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here